Янка Рупкина прогледна със скъпа операция

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Губещата зрението си народна певица Янка Рупкина прогледнала отново чрез скъпа операция. 83-годишната фолклорна легенда се подложила на интервенция в частна клиника в Бургас, където отново ѝ върнали зрението и била на седмото небе от щастие.

„100% слепият“ ромски големец от Долни Дъбник пак прогледна ВИДЕОСлед разкритието как слепи по документи братя от Долни Дъбник шофират луксозните си автомобили, един…Oct 20 2019vijti.comРупкина отдавна страдала от макулна дегенерация на ретината, която се среща почти при всички хора на нейната възраст. Нейното състояние обаче било изключително напреднало и ослепявала от ден на ден. „Все едно човек е без очи, буквално казано“, обяснява певицата. Въпреки че отдавна знаела за проблема и влошаването му, нямала възможност да си направи операцията по-рано. Или не ѝ стигали средства, или имала семейни проблеми. Оставила себе си на заден план, особено покрай боледуването на съпруга ѝ Георги, който почина на 90-годишна възраст през 2020 г. Той бе легендарен борец и спортист и с народната певица имаха 60 години брак, а тя бе до него до последния му дъх.

После пък Рупкина се разболя от коронавирус и не можа да пребори коварната зараза леко. Наложи се да бъде хоспитализирана по спешност в Александровска болница, където лекарите направили всичко възможно, за да я спасят, макар показателите ѝ по време на инфекцията да не били никак добри. „Наистина беше тежко, дори още не съм си възвърнала силите напълно, но аз съм силна и трябва да се справя. Всички трябва да се справим“, казва славеят на Странджа.

Едва след всички тези перипетии изпълнителката на „Калиманку Денку“ успяла да стигне и до операцията на очите, която преминала леко, а след интервенцията за Янка се грижела няколко дни нейната сестра.

Сега Рупкина се завръща с нови сили на сцената и е планирала големи концерти в страната. Доскоро тя креташе с пенсия от 250 лева, но държавата ѝ отпусна доживотна за заслуги в размер на 700 лева.

Въпреки това на певицата ѝ е трудно да се оправя в битов план, особено през зимата. В последните месеци стояла на студено, за да пести от енергия, защото сметките били непосилни за нея. В същото време не искала да притеснява роднините си, макар да били добре реализирани. „Внучката ми живее и работи в Швеция. Внукът Георги се занимава с музика – учи в НБУ, свири на китара, направи си студио за записи и композира музика. Без моя помощ – сам успява. Синът ми е треньор по шахмат“, казва Рупкина, която има над 30 000 концерта в страната и по цял свят и продължава да пее.

Кола блъсна незрящ мъж в Полша, той прогледна отновоВ Полша, незрящ мъж беше блъснат от кола и прогледна отново, съобщи местният телевизионен канал Pols…Feb 3 2020vijti.com


Източник: Ретро

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!