Хубави новини от Италия! Спад на смъртните случаи за първи път

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Време е за една наистина хубава новина- има лъч надежда в цялата ситуация. За първи път от дни насам – спад на смъртните случаи в Италия. За последното денонощие те са 651 и всички се надяват цифрата да става все по-малка, предават световните агенции. Всички предприятия трябва да бъдат затворени до 3 април.

Руски военни лекари пристигнаха в ИталияИталианският външен министър Луиджи Ди Майо съобщи днес, че е отпътувал за военно летище край Рим, з…Mar 23 2020vijti.com

Изключения правят тези, които са от значение за поддържането на живота в Италия.

БЛИЦ припомня, че вчера стана ясно, че шествието на смъртта в Италия е неудържимо. Днес пък стана ясно, че армията е излязла по улиците на страната. Много страни вече оказват помощ на Италия в битката срещу епидемията След Китий и Русия, Куба също заяви, че изпраща екип от доктори и сестри в Италия, за да се борят срещу новия коронавирус, предаде Ройтерс.

Решението е взето по искане на тежко засегнатата област Ломбардия. След комунистическата революция от 1959 г. карибският остров изпраща медицински служители в места, засегнати от катастрофи, предимно в бедни страни. Кубински лекари водеха борба срещу холерата в Хаити и срещу ебола в Западна Африка. 52-членният медицински екип обаче е първият случай, при който Куба изпраща спешна помощ на Италия, една от най-богатите страни в света, отбелязва Ройтерс. Това е шестият подобен екип, който властите в Хавана изпращат през последните дни за борба с новото заболяване. По-рано бяха изпратени екипи във Венецуела, Никарагуа, Ямайка, Суринам и Гренада.

Вчера Русия изпрати в Италия първите три военно-транспортни самолета Ил-76, които доставиха в италианската въздушна база „Практика ди Маре“ руски военни лекари – вирусолози и епидемиолози, а също и модерно оборудване за диагностика и дезинфекция. Това бе съобщено пред журналисти в министерството на отбраната в Москва.   Полетите се изпълняват по нареждане на руския президент Владимир Путин с цел подпомагане на Италианската република в борбата с коронавирусната инфекция.

Създадена е специална въздушна групировка от 9 машини Ил-76, които ще откарат в Италия общо осем мобилни екипа от лекари и медицински сестри, специални автомобили и друго медицинско оборудване. Русия изпраща и около 100 военни специалисти по вирусология и епидемиология. По данни на Си Ен Ен италианските власти са поискали помощ и от американските въоръжени сили за борба с разпространението на коронавируса. Според източник на ТАСС италианският министър на отбраната Лоренцо Гуерини е поискал помощ от американския си колега Марк Еспър.

Демонът на смъртта се спуска неумолимо над Италия Новините за кошмарното настъпление на COVID-19 срещу италианците от вчера са още по-тъжни – 793 по…Mar 23 2020vijti.com

Източник:зажената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!