Хората недоволстват: Ние мизерстваме, а тв водещите богатеят

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Четох, че разследващият журналист Васил Иванов се връща на работа в Нова телевизия. А от там напуснали Миролюба Бенатова и Генка Шикерова, които не били съгласни с новите предложени им условия за работа – да им се плаща за направен журналистически материал, а не твърда заплата. Та Иванов казва, че двете досега вземали седем пъти над средното за страната възнаграждение.
Замислих се дълбоко. При около 1200 лв. средна заплата в България по последни данни, това означава, че журналистките са вземали над 8 хиляди лв. заплата на месец. Вярно, че Бенатова и Шикерова са известни, но е вярно и че рядко съм гледал техни материали, явно работят яваш-яваш. Сигурно минават за аристократки в професията. Но направили ли са те нещо, с което да променят нелицеприятната действителност, запомнили ли сме ги с нещо? Вярно, че съм възрастен, но не се сещам. Още повече се шокирах, като четох, че водещи на блокове взимали по 15 хил. лв. заплата! А няко и 18 хиляди!
Топ 6 на най-богатите ТВ водещи: Живеят досущ като холивудски звездиКуп тв водещи, новинари и журналисти у нас живеят досущ като холивудски звезди. За мащабите ни бълга…Jul 4 2019vijti.com

Може да са добри журналистки, но останалите хора с пот на челото си изкарват парите, също са добри в професиите си, обаче едва връзват двата края. Същото важи и за мен. Та се чудя с какво са заслужили двете госпожи своите баснословни заплати на фона на мизерията у нас и не им ли е неудобно.“
Петър Стоименов, Варна
Недоволството на хората вероятно е провокирано от факта, че наскоро в медиите излезе информация как куп тв водещи, новинари и журналисти у нас живеят досущ като холивудски звезди. За мащабите ни българските тв звезди имат свръхвисок стандарт на живот, а някои от тях са вече милионери в имоти.

Един от най-скъпоплатените тв лица е водещият на „Здравей, България“ – Виктор Николаев. По думи на Бареков, Николаев се разписвал срещу около 15 000 лева на месец за по 2 часа работа в ефир дневно. В колосалната сума влизали и бонусите, които Виктор и екранната му партньорка Аделина Радева най-редовно получавали.
Виктор влага заработеното в недвижими имоти. Само в рамките на няколко години Николаев се е сдобил с три апартамента в идеалния център на София. С повече имущество от него и с още по-тлъсто възнаграждение разполага само колежката му от новините Ани Салич.
Източник: Ретро
Майката на Рачков е съсипана: Водещият принуден да се върне в Бургас, за да се погрижи за родителите сиДимитър Рачков се върнал в родния Бургас, за да се погрижи за родителите си, които не били на себе с…Jun 30 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!