Хлапета в Родопите правят по хилядарка от наркотици

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Хлапета могат да заработят по хилядарка на месец от продажба на наркотици.
Това отчитат експерти след поредните арести на полицията в мащабната акция срещу наркотиците в региона. Както вече писахме, в рамките само на 18 часа през миналата седмица бяха задържани няколко души за употреба и притежание на дрога в Смолянско.

Крисия: Била съм в депресия, но не съм помисляла за алкохол и наркотициДонеслата ни второ място да Детската „Евровизия“ Крисия днес е на 15 години, но за разлика от много …Oct 22 2019vijti.comНай-фрапантния случай бе в Златоград. Там служители на Областната дирекция на МВР закопчаха 16-годишен дилър на канабис.

В момчето били открити 41 дози марихуана. Общото количество било близо 56 грама канабис.

Разпространен на улицата, този вид дрога би генерирал печалба от около 1200 лева. Двадесет лева за грам върви на улицата в Кърджали и Смолян тревата.

Същата е цената и за грам синтетична дрога, като амфетамин. Кокаинът пък достига до 120 лева за грам, разкриват осведомени.

Десетки вече са случаите на задържани тийнейджъри в двата региона с наркотици. Всички са ученици в школа.

„Слабият контрол от страна на родители, голяма част от които са гурбетчии, жаждата за бърза печалба, определят действията на млади родопчани.

Живеем в свят на технологии, в който информацията се разпространява много бързо.

Тези деца много добре знаят какви са рисковете, но знаят и какви са възможните печалби. Клиенти за дрогата дори се търсят в социалните мрежи“, разкрива експерт по противодействия срещу разпространението на дрога, пише „Родопи voice“.

При операцията на полицията през миналата седмица е била извършена проверка на 17 криминално проявени лица.

Припомняме, че няколко души бяха отведени в арестите заради употреба на наркотици и шофиране.

В същото време в Кърджали наскоро бе арестуван дилър на дрога, който криел наркотиците си в двора на местна гимназия. Канабисът бил в буркани.

Източник: БЛИЦ

Явор Бахаров: „Няма начин да вляза в затвора!”„Няма начин да вляза в затвора! Не вярвайте на вестниците и сайтовете, които пишат, че ще ме тикнат …Feb 22 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!