Това е момчето с Поршето, което помете кола край Ахтопол / СНИМКИ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Георги Фиков е 20-годишният шофьор, помлял с лъскавото си „Порше“ друг автомобил на пътя Ахтопол-Царево снощи, пише „Флагман“. Скъпата кола, с която 20-годишният Георги предизвикал мелето, е лизингова и е вписана на неговото име. Бащата на пострадалото момче публикува емоционален пост в социалната мрежа, в който  разказа за кошмарна катастрофа, в която участвал синът му.

Младежът пътувал по пътя Ахтопол-Царево, когато бил зверски пометен от кола с марката „Порше“. Истинско чудо е, че младежът и приятелите му не са пострадали сериозно.

Кадри от инцидента обаче, показват че сблъсъка е бил жесток и то с висока скорост.

Това написа бащата:

„Ето какво е останало от колата на сина ми снощи! Секунди преди да се качи той и компанията му, някакво надрусано ли, нашмъркано ли, напушено ли, нафиркано ли двайсетина годишно тъпанарче с фирмено Порше 911 изскочило от напълно прав участък на пътя, загубило управление и се забило в паркираната извън платното кола на сина ми!

Жестокият удар е бил точно там, където е трябвало да седи синът ми. Благодаря ти Господи, че поне спаси момчето ми и приятелите с него! А, на онова тъпанарче баща му сигурно вече е платил, за да бъдат всички тестове отрицателни. До следващия път, когато вече сигурно ще има и жертви.“

Официалната информация за катастрофата от МВР гласи:

Снощи около 20 часа по пътя Ахтопол – Царево поради загуба на контрол самостоятелно катастрофира л.а. „Порше 911 Турбо“, със софийска регистрация, управляван от 20-годишен софиянец, който напускайки пътното платно вдясно, се ударил в намиращия се на крайпътна отбивка лек автомобил „Рено Меган Сценик“, със софийска регистрация, който след удара, се преобръща на дясната си страна. 20-годишния софиянец е получил натъртвания и охлузни рани. Той е откаран в УМБАЛ – Бургас и е прегледан, след което е освободен за домашно лечение.

По двата автомобила са нанесени значителни материални щети.

Свидетел на катастрофата край Ахтопол с разказ за преживяното

Млад мъж от компанията, която за малко не бе пометена от Поршето на 20-годишния Георги Фиков от София, разказа от първо лице за ужаса от вчера вечерта.

„Седем души сме почивка в Синеморец, бяхме спрели с две коли, за да си направим снимки на най-красивата отбивка между Варвара и Ахтопол. Автомобилите ни бяха на поне 10 метра от пътното платно и всички бяхме около тях. Тъкмо решихме да тръгваме и шофьорът извади от джоба си ключовете за Реното. Изведнъж чухме мощен рев на двигател, някаква кола буквално изхвърча от завоя, прелетя над нашата, удари я и я преобърна. Всички се разбягахме и слава Богу сме живи и здрави, но много уплашени. Чак после видяхме, че това е Порше 911.

Този участък от пътя е опасен, има завои и знак за ограничение от 30 км в час. Шофьорът на Поршето караше с много повече, не мога да кажа колко точно, но със сигурност около 100 км в час.

В Поршето бяха двама младежи, имаха охлузвания, пасажерът, а не шофьорът на колата ни се извини“, разказва пред Флагман.бг младият мъж.

По-рано от пресцентъра на ОДМВР-Бургас съобщиха, че около 20 часа снощи по пътя Ахтопол – Царево поради загуба на контрол самостоятелно катастрофира „Порше 911 Турбо“, със софийска регистрация, управляван от 20-годишен софиянец. По наши данни, същият е Георги Фиков.

Лъскавото возило с бясна скорост напуска пътното платно вдясно и се удря в намиращия се на крайпътна отбивка лек автомобил „Рено Меган Сценик“, със софийска регистрация, който след удара, се преобръща на дясната си страна. 20-годишният Георги Фиков е получил натъртвания и охлузни рани. Той е откаран в УМБАЛ – Бургас и е прегледан, след което е освободен за домашно лечение. Тестван е за употреба на алкохол и наркотици, а пробите са отрицателни. Взета му е кръв за химичен анализ. Двете коли са смачкани до неузнаваемост.

Баща: 20-годишен от София с фирмено Порше 911 се заби в Реното на сина ми и за малко не го убиТежък инцидент е станал снощи около 20.05 ч. на пътя Ахтопол – Царево. 20-годишен младеж от София е …Aug 11 2022vijti.com


Източник: glasnews

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!