Спасителите на жената-сензор проговориха: Мая Попова стенела „Защо ми трябваше това“

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Попова дължи живота си на млад мъж и жена, които първи се притекли на помощ, реагирали адекватно, защото той е планински спасител
Истинска трагедия се е разиграла в дома на жената-сензор Мая Попова, която в момента е в Клиниката по изгаряния във Варна в тежко състояние. Флагман.бг откри двойката влюбени, които по чудо са минавали покрай дома на екстрасенската и първи са се притекли на помощ в огнения ад. Момичето и момчето желаят да запазим имената им в тайна, защото са категорични, че не са спасили човешки живот, за да парадират след това. Те се съгласиха обаче да разкажат какво се е случило във фаталната вечер на 15 септември.
Мистерия и огнен ад: Жената-сензор Мая Попова горя в съня сиЖената-сензор Мая Попова, която се прочу с предсказването на земетресения, е била изнесена тази нощ …Sep 16 2019vijti.com

Флагман.бг поздравява двойката за смелостта и готовността, с която са спасили Мая Попова и дъщеря й. Момчето и момичето пък на свой ред изтъкнаха професионализма на пожарникарите, които са дошли на мястото и това, че единствено те са реагирали адекватно в трагичната ситуация с огнения ад в дома на жената-сензор в Созопол.
Публикуваме разказа им без редакторска намеса:
„Ние сме “двойката”, която подаде сигнала и изкара жената от пожара в Созопол. Към 21:30 часа се разхождахме, когато ми направи впечатление светлината на една от стаите в къщата, но помислих, че е просто нощна лампа. Когато минахме покрай къщата, погледнах нагоре и видях някой да дръпва пердето и се чу нещо като детски глас, казахме си, че явно нещо деца си играят.

Никой не знаеше какво се случва, продължихме си нагоре по улицата и тогава усетихме миризмата на дим и изгорели кабели, просто се спогледахме и тръгнахме да тичаме наобратно. Застанахме под прозореца и видяхме дима, започнах да викам дали има някого и дали са добре и чак тогава чух някой да кашля и да казва „Помощ! Горим!”
През това време приятелят ми беше звъннал на 112 и обясняваше къде се намираме. Започнах да викам на улицата, за да излязат още хора, след това се върнах до прозореца и започнах да викам какво точно се е запалило, нямаше отговор. След което приятелят ми разби предната врата, успяхме да се качим на втория етаж, където цялата стая гореше, а с нас влезе и една дребна възрастна жена, която също минаваше по улицата.

Той влезе директно в стаята и се опитваше да загаси пламъците, дъщеря й стоеше с леген с вода и аз й обяснявах да си сложи мокър парцал на устата.
Тогава още не знаехме, че има и друга жена вътре, която беше поливала с кофите с вода, за да се опита да спре пожара, а когато моят приятел влезе в горящата стая, видял впоследствие жената на земята, опита се да я вдигне, но се хлъзна и падна назад, първоначално се стреснах, че от пожара е паднало нещо върху него, защото всичко беше в пламъци, слава Богу, като цяло той знаеше как да реагира, тъй като е доброволец в Планинската спасителна служба (ПСС) и е обучен за кризисни ситуации.

Искахме да изкараме жената от къщата, но нямаше как да я вдигнем, затова слязох да търся още някой, младата жена мълчеше през цялото време, явно беше в шок. Моят приятел успя да издърпа жената в коридора, тя беше в съзнание, но видимо в шок, намерих парцал и го сложих пред устата й.
Видях, че бижутата са почнали да се топят с кожата, бяха слепнали и нямаше с какво да ги махна, започнах да й задавам въпроси, отговаряше адекватно. Другата жена, която влезе с нас и приятелят ми се опитваха да загасят, той излезе и каза, че няма да стане с вода.
Слязох на улицата и в този момент идваше кола, спряхме ги и помолихме за пожарогасителя от колата. В същия момент от горе тичаха две здрави момчета, казах им, че има възрастна жена горе, която трябва да се изкара и че не можем да я вдигнем.

С пожарогасителя от колата моят приятел успя да загаси пламъците, момчетата хванаха и завиха жената в чаршафи, за да могат да я изнесат, тогава дойде и пожарната, след това и линейката, накрая взеха носилката от пожарната и с няколко човека успяха да свалят жената. Не знам дали трябва да споменавам, че пожарникарите, млади момчета, имаха най-адекватните действия като цяло, веднага се качиха горе и започнаха да търсят какво се е случило от къде е започнало. Възрастната женица, която беше с нас и гасеше през цялото време, леко си беше изгорила ръката, а приятелят ми се беше надишал с дим. Надяваме се, че жената е добре и ще се оправи. Благодаря на всички, които бяха там в онзи момент и помогнаха! Приятелят ми я е чул да казва само “защо ми трябваше това?”
Източник: Флагман
Сияна и Евстати опитаха да развенчаят мистерията около Дяволското гърло, но откриха телата им извън пещератаБучащите води на Триградската река влизат от 42 метра височина, но нищо, което те влачат, не излиза …Sep 15 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!