След 12 години мрак Кремена отново може да чете

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Благодарение на високотехнологични очила, жена с почти напълно загубено зрение може да чете отново. 

Преди 12 години цветовете, буквите и числата напускат света на Кремена Иванова от Стара Загора. Лицата на любимите ѝ хора се превръщат в силуети от светлини и сенки. Зрението ѝ е било толкова влошено, че Кремена се е разминавала с дъщеря си без да я познае. Диагнозата е „Болест на Щатгард“ – необратимо и нелечимо увреждане на ретината.

Момче с детски паралич доказа, че волята е безгранична: Симеон е неразделен е със сляпата си баба, успя да проходи и вече живее втори животДа се изправиш и загърбиш инвалидната количка и с огромни усилия да правиш крачки, когато си с диагн…Jun 22 2019vijti.com

Жената с почти напълно загубено зрение е с диагноза „Болест на Щатгард“

Жената с почти напълно загубено зрение е с диагноза „Болест на Щатгард“Видео: bTV
Тези очила – това, което правят е, че вземат периферното зрение и чрез увеличаване на образа, който се наблюдава, тоест така наречения „скотом“ му се намалява размерът, тоест сляпото петно“, обясни офтамологът д-р Борис Коцев.

Още двама пациенти ще получат шанс за пълноценен живот чрез същата технология. А Кремена вече гледа напред – след като свикне с очилата, мечтае да започне работа.

Руски академик за Ванга: Това е една нещастна сляпа жена, но отличен бизнесменЕвгени Александров е начело на Комисията за борба с лъженаучни схващания към Руската академия на нау…Dec 12 2019vijti.com

Източник:дунавмост
[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!