След края на карантината следват погроми и гладАктуално

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Пламен Пасков е активен общественик, по професия ветеринар. През 2016 г. беше кандидат за президент на България. А на парламентарните избори през 2017 г. –  кандидат за народен представител от политическа партия „Възраждане“. Популярен е най-вече като анализатор на геополитическите процеси и събития.

Чудо в Италия – заради карантината каналите на Венеция се напълниха с лебеди и делфини (Снимки): Въпреки черната статистика за жертвите на коронавируса в Италия , заразата все пак доведе и до ня…Mar 20 2020vijti.com

-Г-н Пасков, цялата планета сега е фиксирана върху коронавируса. Големият въпрос обаче е как ще изглежда светът след COVID-19?

-Това е много интересен и много дълбок въпрос. Аз ще споделя своите мисли на тази тема с предварителната уговорка, че може и да греша. За да разберем какъв ще бъде светът, трябва да видим кои са движещите сили и какво е моментното разположението на сблъсъка между тях. Няма да преповтарям сега за сблъсъка между т.нар. изолационисти, представени от Доналд Тръмп, и т. нар. глобални банкстери-финансисти, представени от условната колективна Хилари Клинтън, а още по-условно – от условния Рокфелер. Ако знаем да какво се борят тези групи, ние разбираме какво правят.

Едната група се бори за реванш – т.нар. изолационисти. Те бяха силовите фигури и законодателите на правилата за света в първата половина на 20 век – от създаването на Федералната резервна система някъде до 1944-1945 г. Като загубата на тази доминация календарно настъпи на 15 август 1971 г. с първия официален отказ от Ричард Никсън от златното покритие на американския долар. След това беше затвърдена през ноември 1973 г. с помощтта на Хенри Кисинджър, изпълнител на тогавашната воля на Рокфелер. И бяха начертани и разписани финансово-монетарните правила, по които светът ще живее от тогава до 2008 г.

-Събитията тогава са пряко свързани със случващото се днес ли казвате?

-Да. Защото моделът, който беше утвърден през 1944 г. и тези правила, по които ние живяхме доскоро, се сблъскаха с чисто математическата си изчерпаност – падането на лихвата, невъзможността да бъде обслужван глобалния, не само личния, фирмения и държавния дълг – през 2008 г. се сблъскаха с добре известната, но не добре познавана финансова криза.

От 2008 г. до 2011 г. настъпи разкол, разцепване на монолитната наднационална световна върхушка, наричана от някои условно Световно правителство. Никакво правителство не е, но е изключително мощна група с хиляди членове, които управляваха ключовите и големите процеси на целия свят.

Между тази относително монолитна дотогава група настъпи разкол, защото една част от тях решиха, че бъдещият модел на света трябва да бъде изолационизъм. Тяхната проста формула е – ние ще спасим световната икономика за сметка на загубата на монополното значение на американската монетарна система. Т.е., техният път път към бъдещето минава през унищожението на сегашния модел като такъв. Те виждат свят на региони, на макрорегиони.

-Можем ли да кажем тогава, че сега – през 2020 г. – глобализацията приключи?

-Не. Но това е една много решителна битка. В глобализацията все още са съсредоточени титанични сили. И това, което наблюдаваме, е опит за реванш на тези глобализационни сили.

Защото коронавирусната инфекция според  медицинската си значимост е несъизмерима с тази медийна истерия и тези глобални тектонични размествания, които в момента стават. Нито като заболеваемост, нито като смъртност, нито като страшност. Представят ни я като страшна. Всяка година по света умират много повече хора от много по-сериозни заболявания или процеси, които могат да бъдат овладяни. За тях обаче това не се прилага. А сега ни предлагат гаубица срещу врабче.

Глобалистите, при спечелването на Доналд Тръмп през 2016 г., веднага обещаха още в средата на 2017 г., че те ще искат всеки ден неговия импийчмънт и ще направят всичко възможно да срутят фондовите борси, които все още са под техен контрол, за да унищожат шансовете му да продължи президентския си мандат.

Какво става с фондовите борси в резултат уж на коронавируса?! В момента там тече касапница, там падат с десетки проценти на ден! Така че ето ви го инструмента кой има правото и кой какво прилага!

Те владеят медиите! По време на кампанията на Тръмп само една от глобалните медии – Fox News – не беше остро против него! Всички останали бяха от противниковия лагер. И същите тези медии и сега се използват по същото предназначение.

Вместо да се използват епидемиолози, вирусолози, имунолози – в момента се използват медиите за насаждане на медийна глобална паника. Която в крайна сметка стига до срив на фондовите борси и на този модел, който в момента работи. И посланието е – вие докарахте света до катастрофа, махайте се, наш ред е да ръководим този свят.

-А кой ще оцелее след тази катастрофа? Къде е Европа, къде е България?

-Това е най-важният въпрос. Наблюдавайте за мерките, които се прилагат от правителствата. Суверенните държави, тези, които са запазили здрав разум, реагираха оперативно, но спокойно, разумно и адекватно. Това бяха Великобритания, Китай, Иран, Щвейцария, Швеция, Дания, Нидерландия… И естествено САЩ. Кои реагираха панически и дали тази паника не беше подсказана и наложена…?

Изводът е много простичък – след края на това, което наричаме извънредно положение, ще се окаже така, че и хората на битово ниво, и фирмите като малък, среден или голям бизнес, и дори държавите ще се окажат в пълна финансова несъстоятелност. И ще бъдат принудени да вземат нови кредити, за да могат да съживяват техните икономики.

Сега ще вземат на Източната Европа последното, което тя все още е съхранила за разлика от физическите лица в Западна Европа – апартамент, имот, фамилна къща на село, двора на село… Всичко, което е непродадено, ще бъде не продадено на безценица, а получено безплатно. И даже ще останем още длъжни. Като краен икономически резултат със сигурност ще има изсмукването на последните активи на хората.

-Хората ще бъдат принудени да продадат всичко поради обедняване?

-Не само поради обедняване, а поради невъзможността да обслужваш натрупания дълг заради забраната да осъществяваш икономическа дейност. И поради физическия глад! Глад настъпва и когато хранителната продукция не може да попадне от магазините в хората. А хората са наврени в едни панелни мравуняци.

Когато 10-12 % от населението за 2 седмици липса на приходи и на възможност да си обслужват кредитите подивеят, огладнеят и започнат да громят хранителните магазини, те ще престанат да работят. И тогава заложниците на конструкцията „град“ няма откъде да си купят храна, дори да имат пари! Оттам нататък сценария сме го гледали.

-И Европа ли е обречена на глад според вас?

-Тази част от Европа, чиито активи трябва да бъдат: А. ликвидирани, В. обсебени, С. да бъдат доподчинени. Защото Каролинското ядро се съпротивляваше на Трансатлантическото търговско споразумение. Оланд, предишният президент на Франция, не го подписа и получи като награда за тази си позиция гражданска война и погроми във Франция. Макрон – също не иска да подпише и получи „жълтите жилетки“. Германия, която е последната индустрия на Европа, но е военно-окупирана територия, също трябва да бъде смачкана. Тръмп казва: Искам да направя Америка отново велика, искам да върна индустрията в Америка. Но старият американски способ не е – стани по-добър от конкурента, а: ликвидирай конкурента! Затова в Америка мерките не са като в Европа.

-А в България какво предстои?

-То се вижда. В близките една и половина седмици гладната част от хората, озверелите, физически огладнелите, като им дойдат сметките за всичко, което трябва да плащат… Оттам нататък е достатъчно да не сме забравил какво се случи през 2013 г. с епидемията от самоизгаряния.

Започнаха арести у нас заради нарушение на карантината – ето кои са първите задържани нарушители:След като вчера на извънредните заседания на Националния щаб за борба с коронавируса бе взето решени…Mar 14 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!