Само БРАШНО + ГОРЕЩА ВОДА! Тези евтини банички се харчат като топъл хляб у дома! Само тях правя:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин

Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще ви дадем рецептата за вкусни и евтини домашни банички . Трябват ви само брашно и гореща вода, за да си приготвите сами банично тесто .

Супер закуска, а защо не и заместител на хляба? Само ги намажете с масло и баничките на пластове ще заухаят вълшебно! Ето рецептата:

Евтини домашни банички

Газирана баница с шунка и кашкавал – царски пир за няма и 30 минути: Днес имаме за вас разкошна кекс-баница с ароматна шунка и много разтопен кашкавал – няма как нещо,…Dec 18 2020vijti.com

Продукти:

700 гр. брашно

1 ч.л. сол

1 с.л. захар

1/2 л вода

1 пак. масло

брашно за разточване

Приготвяне:

Изсипете 700 г пресято брашно в купа, добавете 1 ч.л. сол и 1 с.л. захар, разбъркайте.

Сега изсипете половин литър вряща вода в сухите съставки и замесете тестото. Първо разбъркайте с шпатула или лъжица, тъй като водата е много гореща, а след това продължете да работите с ръце. По-добре е да носите ръкавици: тестото ще залепва по-малко към ръцете ви и няма да е много горещо.

Замесете тестото в купа, докато се поеме цялото брашно, след което го прехвърлете на работния плот. Вече не добавяйте брашно, тестото трябва да е меко. Може да лепи леко по ръцете ви – не се притеснявайте, това е нормално, основното е да е еднородно. Поставете тестото обратно в купата, покрийте и оставете за 15 минути.

тесто в купа

След това поръсете масата с брашно, разделете цялото тесто на 2 равни части. След това разделете всяка част на още 4 парчета. В резултат получавате 8 приблизително равни части.

Оформете всяко парче тесто на топка и го покрийте с найлонов плик, фолио или капак, така че тестото да не съхне.

парчета тесто

Вземете една топка тесто, изгладете я с ръце и разточете на много тънък слой. Ако е необходимо, масата или плотът може да се поръси с брашно, но не много. Тестото може дори да прозира на някои места.  Дебелината на слоя трябва да бъде 1-2 мм, не повече.

Сега намажете разточеното тесто с меко масло. Поръсете леко с брашно. В посока към центъра сгънете последователно 2-та края на тестото. И отново намажете с масло и поръсете с брашно. Сега прегънете 2-та свободни края на тестото един върху друг. Ще се получи нещо като плик.

банично тесто

Засега оставете детайла настрана и разточете втората топка тесто. Отново намажете с масло, поръсете с брашно и поставете подготвения плик в центъра на разточения слой. Покрийте го с тесто от двете страни, намажете го отново с масло, поръсете го с брашно и оформете квадрат.

тесто на плик

Направете същото с останалите шест топки тесто. Резултатът е 4 дебели плика тесто.

Вместо брашно можете да използвате захар, тогава баничките ще станат сладки.

Сега разточете отново всеки „плик“, така че да удвои размера си. След това поставете готовите банички в тиган с масло, покрийте с капак и изпържете на слаб огън до златисто кафяво.

банички в тиган

Обърнете и изпържете и от другата страна, също под затворен капак. Всяка страна отнема 5-7 минути.  Поставете готовите банички в чиния и ги намажете с масло, докато са още горещи.

банички с масло

Получават се много, много вкусни, меки и на слоеве. Препоръчваме да ги ядете горещи.

Да ви е сладко!

Е няма толкова мързелива баница със сирене от стар хляб- кажи речи сама се правиЕ няма толкова мързелива баница със сирене от стар хляб- кажи речи сама се прави Продукти бял хляб…Dec 17 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!