Пуснаха идея за данък върху нивите. Доц. от БАН ги попиля: Ще взимат по 10 лв от баба и дядо на всеки

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Кадър Булфото. вляво доц. Боюклиев, вдясно кметът на Пазарджик

„Не му е времето на данък върху земеделските земи. Само една държава в ЕС има такъв данък – Нидерландия. С този данък те регулират земеползването, страната се бори за тази земя, отвоюва я от морето. Тези, които имат този мерак, да прочетат някоя книжка по публични финанси. Едно е данък, данък върху дохода, държавата го взима, съвсем друго е такса“.

Европа въвежда данък „интернет“Европейският съюз обмисля да въведе специален данък „интернет“ върху дигиталните гиганти Гугъл, Фейс…Apr 24 2020vijti.com

Това коментира пред БНР доц.Огнян Боюклиев, икономист от БАН по повод предложението на кмета на Пазарджик, който ще настоява държавата да даде правото на общините да въвеждат данък върху земеделските земи.

Доц. Боюклиев подчерта, че исканото от Тодор Попов е ресурсен данък, какъвто в Европа няма.

Защо ще взима на бабата и на дядото 1 левче, че имат 10 дка земя, които е дал под аренда и той им иска данък. Откъде накъде? И тези 10 лева – каква работа ще свършат? Ние нямаме истински кадастър. Второ, за да вземеш данък, трябва да уведомиш този човек. Пощенските разходи ще са повече“, допълни икономистът в предаването „12+3“.

По думите на доц. Боюклиев „идеята е глупава“.

Проф. Пламен Павлов: Кръвен данък не се дава при съжителство, а в робствоКорените на българската държавност са още през II в. и това трябва да влезе в учебниците  – Днес вси…Feb 13 2020vijti.com

ПЕТЕЛ

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!