Психолози обработват легионера – килър Дюмона от Орешник: Чакат до 30 г. затвор за убийство на медик на служба

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Вероятният убиец на 72-годишен фелдшер в тополовградското село Орешник бе задържан след полицейска операция по-рано вчера. Основният заподозрян е бившият рейнджър във Френския чуждестранен легион Иван Пачелиев, по-известен като Димончето или Дюмона. За успешния край на акцията с участието на жандармерия, СОБТ, служители на ОД на МВР – Хасково, на „Гранична полиция“ и Института по психология на МВР съобщи на брифинг главният секретар на МВР Ивайло Иванов.
Както по-рано днес съобщихме, медикът бе намерен мъртъв и със следи от насилие в селския здравен участък.
Полиция блокира тополовградското село Орешник – издирват бивш рейднжър след жестоко убийствоФелдшерът в тополовградското село Орешник Димитър Факиров е открит тази сутрин убит – удушен и с раз…Oct 8 2019vijti.com

Сигналът е бил получен към 10.15 часа, уточни Иванов. Създадохме организация за провеждане на специализирана полицейска операция с директора на ГД Национална полиция гл.комисар Христо Терзийски като отчетохме при анализ предишни действия на заподозрения, посочи Иванов.
По негови думи със заподозрения контакт първо установили служителите на Института по психология, след което лицето било изведено навън и задържано без използване на оръжие и в добро здраве. Главният секретар подчерта, че работата продължава с огледи на местопрестъплението и в жилището на заподозрения.

Неговото име нашумя през февруари миналата година, когато при опит да му бъде връчена призовка той първо се барикадира в дома си и след това стреля по полицаи. На следващия ден 20 февруари Пачелиев бе задържан при масирана полицейска акция с участието на групата „Кобра“ и СОБТ, след което му бяха повдигнати обвинения за хулиганство и притежаване на незаконно оръжие. Той впоследствие бе освободен под гаранция от 5000 лева.
Сега срещу него е образувано досъдебно производство за убийство на медик по време на изпълнение на служебните му задължения, поясни окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев. При доказване на вина Законът предвижда наказание от 20 до 30 години затвор.

Тепърва ще се изясняват мотивите за престъплението и начинът на извършването му, допълниха още разследващите.
Български лекарски съюз е потресен от жестокото убийство на 72-годишния фелдшер в здравната служба на тополовградското село Орешник. Съсловната организация изразява безпрекословната си подкрепа към близките на Димитър Факиров.
Подобна жестокост, отнела живота на медик, посветил десетилетия, за да помага на хората е необяснима, неприемлива и извън границите на човешкият разум, посочват от съюза.

Съсловната организация не веднъж е осъждала всяка форма на физическа и вербална агресия над медицински лица, неведнъж е заявявала, че е недопустимо медиците да стават заложници на собственото си призвание и докато се борят да спасят поредния човешки живот, да бъдат принуждавани да защитават своя собствен.
Случилото се в село Орешник обаче не е поредната проява на осъдително и неприемливо отношение към представители на медицинското съсловие, а жестоко, потресаващо потъпкване и преминаване на всички човешки и морални граници. БЛС подкрепя бързите действия на институциите, които за няколко часа задържаха и предстои да повдигнат обвинение “за убийство на медицински специалист, при и по повод изпълнение на служебните му задължения”. Съсловната организация ще настоява законовият инструментариум да бъде приложен с цялата му строгост.
Източник: Лупа
Мария, която уби изнасилвача си, е в тежко състояние със започването на процеса20-годишната Мария Гиздева, която уби рецидивиста Богдан Динев – Боньо Фаса, е в тежко състояние със…Oct 8 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!