Проф.Рачев сложи край на зимата – ето прогнозата му до март:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Климатологът проф.Георги Рачев дава най-точните прогнози за времето , което ни очаква. Ето как коментира той януарския студ , сковал страната, както и дългосрочната му прогноза:

Няма рекорди тази зима.

Януари беше с обилни валежи, на места нормата е преизпълнена с 3-4 пъти. Това заяви пред БНТ проф. Рачев. „Нормално е на едно място в Европа да се ходи на море, а на друго да има много сняг. Мадридчани бяха изненадани. Сняг е имало, но от днес за утре, а в Мадрид ги държа пет дни с 25 см сняг, което се случва рядко“, допълни още той.“Зимата се развилня по отношение на ниските температури. И утре ще е студено, а след това се завръщаме към топлите дни. В София утре ще е последният леден ден, но другите градове ще се затоплят още днес“, разкри климатологът.

„Баба Марта винаги е показвала своя сприхав нрав, но дори и тогава снегът е за по ден. През март условията за ски ще са идеални“, каза още той.  „Зимата не дойде, дори и в студена София. Това бяха дните, които що-годе приличаха на зима“, завърши проф. Георги Рачев.

Зима ще има в България. Сняг и до минус 20 градуса идват отУсещането, че природата се побърка и времето е необичайно топло, скоро ще бъде поразсеяно. Поне за …Jan 4 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!