Проговори пациент на кардиолога с 57 бона заплата: Ще отнемат правата на лекаря, поставял стентове на здрави хора

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Имах високо кръвно и реших да потърся кардиолог. Попаднах на д-р Петър Лазов, който веднага ме попита дали имам болки в гърдите. Поиска да ми направи коронарография, аз му отговорих, че вече имам такава и съм в прекрасно състояние. Това заяви възрастен мъж – жертва на кардиолога, поставял стентове на здрави пациенти.
„На следващия ден той се опита да ми сложи стент без да знам, докато уж ми прави коронарография.
Виждах на екрана как кръвоносните ми съдове се пълнят. Плачех, не знаех какво да правя.
Каза ми: отиваш да ти слагат байпас в София. Оплаках се на дъщеря ми, а стенда ми беше сложен неправилно и се движеше свободно из кръвоносния ми съд.
През това време аз не знаех, че имам стент в тялото. Не съм давал разрешение“, разкри възрастният мъж пред камерите на Нова телевизия.
Д-р Петър Лазов: Не съм поставял стентове на здрави артерии, ще съдя въпросните журналистиД-р Петър Лазов, инвазивен кардиолог – МБАЛ Пазарджик АД изложи своята позиция във връзка с излъчени…Sep 18 2019vijti.com

„В болница в София ми наместих стента, а лекари ми казаха, че не съм имал нужда от такъв, защото съм бил здрав. Самите лекари се възмутиха от това действие. Сложеният ми стент е индийски“, допълни той .
„Според лекар в столицата, животът ми е бил на косъм при транспортирането от Пазарджик до София, тъй като стента е бил свободен из съдовете ми“, завърши жертвата на д-р Лазов.
Лекарските права на кардиолога д-р Петър Лазов могат да бъдат отнети, пише dnes.bg.
„За щастие за тези манипулации има архив, който може да бъде проследен назад в годините. Може да бъде доказано дали това се е случило. Ако това се е случило, вярвам, че Етичната комисия на БЛС, ще бъде на висота и ще вземе своето решение. Най-тежкото наказание е БЛС да лиши този лекар от право да практикува“, заяви шефът на лекарския съюз д-р Иван Маджаров пред Нова.

Лазов вече бе освободен от длъжност от областната болница в Пазарджик и стана ясно, че е вземал заплата от 57 хил. лв. За дейността му се извършва проверка от Медицински одит и прокуратурата, както и вътрешна проверка в болницата.
Д-р Маджаров обясни, че изследванията и данните за манипулациите за всеки един пациент се пазят както в болницата, така и в НЗОК.
„Тук става въпрос за голям обем от данни от всички болници. Вероятно НЗОК прави проверки на случаен принцип, когато проверява болница, или когато има съмнение за свръх прилагане на такава манипулация”, посочи той.

Източник: Марица
Световнизвестен кардиолог разкри кои стойности на кръвното налягане са наистина опасни за здраветоСветовноизвестния кардиолог, д-р Александър Мясников сподели при какви стойности на кръвното наляган…Jul 5 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!