През лятото Гърция ще приема туристи с ваксинация или с PCR тест

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Гърция води активна рекламна политика за привличане на туристи. Влизането в страната това лято обаче ще бъде с имунизационен паспорт или отрицателен PCR тест, съобщава БНР.

Вече се водят двустранни преговори с държави извън Европейския съюз за бърз обмен на туристи със сертификат за ваксина. Започнаха и резервациите за летния сезон, информират хотелиерите в Гърция.

По 2,90 лв. такса за ваксинация могат да искат лични лекариОще се бави раздаването на дозите на семейните лекари Няма обаче избор, ще слагат само “АстраЗенека…Feb 20 2021vijti.com

Атина предложи на Европейския съюз да се приеме общ имунизационен паспорт за ваксинираните европейци срещу Covid-19. Гръцкото министерство на туризма предлага да се осигури коридор за лесно преминаване в рамките на европейските страни на ваксинираните.

Засега Гърция получи от Брюксел само подкрепа на тази идея, но се очаква споразумение и общ документ от лидерите на европейските страни.

В същото време южната ни съседка започва преговори на двустранно ниво с трети страни за бърз обмен на туристи на базата на сертификат за ваксинация. Той ще замени изискването за отрицателен тест на всяко лице, влизащо в Гърция, съобщават от министерството на туризма.

В интервю за чуждестранни медии министър Теохарис подчерта, че сертификатът за ваксиниране не е задължителен за пътуващите за Гърция. Алтернативата е отрицателен тест.

„Ваксината е спасението за туризма в света“, категоричен е гръцкият министър. Атина очаква тази година много по-силен туристически сезон, но няма да премахне изискването за отрицателен тест за Covid-19 за пристигащите в страната.

Антиваксъри саботират ваксинацията!Антиваксъри се опитват да саботират процеса на масова имунизация. Те се стараели да сринат системата…Feb 22 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!