Петиция настоява за уволнение и разследване на полицаите пребили студента Евгени Марчев на 10 юли

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В интернет събира подписи петиция с искане за уволнение и съд за полицаите, които пребиха студента Евгени Марчев. „Евгени се намира намира в неврохирургията на „Пирогов“ с тежко комоцио, множество кръвонасядания, охлузвания и след три припадъка, но е жив.

Близки на пребития студент: Евгени, бъди силен, обичаме те!Близки на Евгени Марчев изразиха своята подкрепа към младежа в социалната мрежа. Приятели на пребити…Jul 12 2020vijti.com

Въпреки това, той е държан под арест от полицаи, които са отнели телефона му и не допускат контакт с него“, пише в петицията, подкрепена от над 3600 души. „Това беше екзекуция“, коментира тази сутрин и съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов, който настоява за незабавна оставка на вътрешния министър.

Случаят с Евгени Марчев бе описан от баща му пред медии. Момчето е държано в тежко състояние цяла нощ в Трето РПУ, без да получи медицинска помощ и с три припадъка. Едва в събота сутринта е отведен в „Пирогов“, където се държи под полицейска охрана и с отнет телефон. Адвокатът му Николай Хаджигенов обаче разказа пред агенция „Сега“, че Евгени е под охрана, за да не може обществеността да се видят нараняванията му.

Кадри заснети от протестиращите в петък: https://www.facebook.com/matei.dimov.522/videos/1486051394908159/

По-късно от МВР съобщиха за „Сега“, че няма полицейска охрана на пострадалия Евгени Марчев в „Пирогов“. От вътрешното ведомство не са отговорили дали има разпоредена проверка по конкретния случай.

Родителите на пострадалия студент: Той е бил подложен на тормоз от полицаи и в болницатаРодителите на пострадалия студент, който сам излезе от „Пирогов“, след като попадна там с комоцио сл…Jul 13 2020vijti.com

Петицията до момента е събрала над 6250 подписа:

https://www.peticiq.com/stats.php?id=277041

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!