Новият шеф на НС крие мрачно семейно минало

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Аз съм на 34 години, юрист по професия. Работил съм като адвокат. Завършил съм СУ, имам стаж в адвокатска кантора. Трудно е сам да се оценя що за личност съм“ сподели за себе си новоизбраният председател на парламента Никола Минчев от „Продължаваме Промяната“, който гостува в сутрешния блок на bTV.

„Моят прадядо е бил депутат. Сирко Станчев е бил един от депутатите писали декларацията за спасяването на българските евреи. Бил е съден от Народния Съд и е бил убит. Това е интересен факт от моето семейство, който бях сигурен, че ще излезе“, разкри Минчев.

Кой е новият председател на парламента Никола МинчевЗа първи път от години мъж ще оглави Народното събрание. Днес 158 от народните представители гласува…Dec 3 2021vijti.com


Юристът сподели, че е работил 10 години в адвокатска кантора и опитът за него е безценен. Най-много се е занимавал с процесуално представителство, което счита за полезен опит. 

„Не е правена проверка в Народното събрание (НС) за зелен сертификат, доколкото ми е известно. Поради специфичния статут на сградата на НС и на депутатите, не се прилагат всичките ограничения въведени от здравните власти. Това може да подложено на допълнителен дебат“, обясни той.

„Нашата цел е да направим политика по нов начин, по правилен начин. Недопустимо е НС просто да формализира едни вече взети решения. Истинска парламентарна република, както е по Конституция.

Има усещане за липса на справедливост в обществото, съдебната реформа е приоритет. Конкретните параметри подлежат все още на доуточняване. Заради промените които налагат конституционно мнозинство е нужен дебат. Един от приоритетите е закриването на спец. съд и прокуратура. Ще бъде в дневния ред“, посочи председателят на НС.


„За момента не е коментирана ревизията на предишната власт“, разкри Минчев и допълни: „Има доста сериозни приоритети които стоят пред нас, като това не е най-важното от дневния ред“. 

„С Кирил Петков се познавам от около 6-7 години, професионалният път ни срещна. С доста каузи сме се занимавали. Той е човекът, който ме покани в политиката. С Асен Василев се запознах, влизайки в проекта. Кирил Петков има качеството да увлича хората, след като той ми се обади, беше трудно да му кажа „Не“. Желанието ми за промяна в страната беше това което ме накара да се включа“, разкри юристът.

Най-младият председател в най-новата история на парламентаризма у нас сподели, че е завършил Немската гимназия в София и обеща ред и дисциплина в Народното събрание.

ГОРЧИВО! Вижте сватбата на новия парламентарен шеф Никола МинчевНай-младият шеф на парламента в новата ни история е пловдивски зет. 34-годишният юрист Никола Минчев…Dec 4 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!