Николай Бареков: Слави, колко ти плати Цветан Василев, за да плюеш мен и Пеевски?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Новият чака-рака месия Слави Трифонов учреди партията си „Няма такава държава” при почти криминални обстоятелства – без медии, без декларация, програма и устав, с отнети телефони на делегатската маса. Самият той пристигна на дебютната си политическа сбирка, охраняван от бодигардове. В първата му реч не се чуха политически послания и не стана ясно като как учиндолецът ще променя статуквото.
Какво се крие зад образа на поредния лъжеспасител, какви са неговите зависимости и какъв е профилът на потенциалните му избиратели, коментира политикът и журналист Николай Бареков.

Слави взе ТВ „Стара Загора” за 1 левСлави Трифонов се сдоби с национален ефир без пари! Шоуменът вече притежава лиценза за национално по…Oct 18 2019vijti.com

– Г-н Бареков, какво можем да очакваме от един лидер на партия като Слави Трифонов, който пристига за учредяването ѝ с бодигардове и се крие, това не е ли обидно за народа, в който уж се кълне новият „Спасител”?

– Е, ние и друг път сме виждали тая сценка, с други лидери. Истината е, че Слави няма да донесе нищо ново. Ще измами всички хора, които ще гласуват за него. Защото в България заради миграцията на населението и заради изпростяването в последните 30 години се събра много голяма маса народ, наивна и готова да бъде излъгана от елементарен човек като Слави Трифонов.

– Но от какво се страхува той, че ходи с гардове, още дори не е станал политик. Тежки комплекси ли издава това и как тогава този човек претендира да „оправя” държавата?

– Първо, издава комплекси, това е безспорно. Второ, нека не забравяме, че Слави е бард, заедно с Радо Шишарката и Сашо Роман, на първите мутри в България. Сашо Роман и Радо Шишарката си останаха в кръчмите, докато Слави имаше късмета Би Ти Ви да го направи звезда. Ако не беше тази телевизия, която създадохме всички ние, Слави Трифонов сега щеше да свири с гъдулката в някоя столична кръчма най-вероятно в Студентски град. Така че той играе роля на мутра, която се харесва на населението. Аз съм сигурен, че младото поколение вече е толкова изтъпяло, това е точната дума, те не могат да пишат и да четат, че за тях Трифонов е нещо като модна икона, модел за подражание. Прост, едър, певец, с мутри и с джипове около себе си. Това харесват хората. Това е тъжната истина.

– А какъв е изначалният комплекс на Трифонов според вас?

– Аз го познавам отпреди 20 години. Това най-малко е комплексът на момчето, което като малко не е спортувало. Аз съм бивш спортист и знам какво е да не си се събличал в час по физическо. Във всеки клас имаше по един комплексар като Слави, който не се събличаше в часа по физическо. Това – първо. Второ, самата му професия е много хубава, много благородна, но Слави вместо да се занимава със симфонично изкуство, той още преди 25-30 години, още като студент, избра да свири чалга. И сега не просто е пропит с манталитета на чалгата, той е неин създател. Защо забравяме, че с „Едно ферари с цвят червен”, с „Комбайнероинтелигентска” Слави Трифонов тогава проми мозъците на нацията. Основният му комплекс е, че той на късен етап от живота забогатя и се видя с пари (това е след периода му в Би Ти Ви), и второ, много важно – Слави винаги е бил обслужващ персонал. Мога да го кажа и малко по-обидно – слуга на мутрите. Той беше слуга на Георги Илиев, на Васил Илиев преди това, на Илия Павлов, на Карамански, все видни мутри. Този комплекс в него израсна и набра скорост във времето.

– Как Трифонов ще бори статуквото, след като е станал милионер тъкмо при това статукво?

– Това казвам и аз. Той е слуга на това статукво и задкулисието. Тези, които направиха Слави милионер и му позволиха да бъде един от най-богатите българи и най-богатият шоумен, те сега му правят партията, слагат му хората вътре и след това той ще изпълнява техните заповеди. Не може да си роден слуга, да си бил цял живот слуга и изведнъж, когато се пенсионираш, да станеш свободен човек. Роденият роб, живелият като роб, като слуга, ще си умре такъв.

– Казвате, че имаме баджак журналистика, а вече ще имаме и чалга политик?

– Да кажем, че това ще е първият чалга политик. По-трагичното е друго. Ако Слави беше само един прост човек, нямаше проблем. Има много необразовани хора, които стават добри политици, като се обграждат с умни хора. Но понеже Слави е прост и комплексиран, около него ще има само по-прости хора. И неслучайно вече имаше скандали около хората, записали се в неговата партия. Оказва се, че координаторът му в Пазарджик е минал през БСП и Реформаторския блок и през кой ли още не. А този в София е минал през „Глас народен” и през ГЕРБ. Значи Слави ще събере на своята пробита каручка или на своето червено ферари, което не може да запали, хора по-прости от него и алчни за власт. Той самият каза, че бил алчен за справедливост. За жалост, от това, което прави – той и онези около него, виждаме хора, алчни за власт. А понеже познавам Слави Трифонов все пак отблизо, той е един много стиснат човек. Той е алчен за пари. Трифонов вече гони 60-те. Той е от бедно семейство и самият той е с много бедна младост. И докъм 40 години беше доста беден. В което няма лошо. Въпросът е, че след това забогатя несъразмерно. Неговото предаване беше източник на корупция. Там необяснимо гостуваха едни хора, други бяха оплювани. Сега искам да задам един въпрос: колко беше месечната вноска от КТБ и от Цветан Василев към Слави Трифонов, за да не се споменава неговото име в предаването, и обратното – да плюе по мен и по Делян Пеевски, да бъдат играни редовно скечове с моя милост и с Пеевски. Между другото, другият, който беше поръчан с тези пари, е господин Борисов.

– Как може да продължите изречението „Няма такава държава”, което стана повод за куп иронични интерпретации?

– За жалост, държава има, народ не остана. 2 милиона българи избягаха, а тези, които останахме тук, стават все по-прости. И основните причини за това изпростяване на нацията се дължат на големите медии, които изпростиха народа с пошли предавания и шоупрограми. Ако не бяха Би Ти Ви и Нова тв да направят „Биг Брадър“, „Фермата“, Шоуто на Слави… Извинявайте, но това какво възпитава в поколенията? Възпитава, че колкото са ти по-големи мускулите и си по-прост, по-нахален и по-арогантен, ще вървиш напред.

– Не беше ли върхът на наглостта, че Трифонов си позволи да поучава проф. Огнян Герджиков, който изрази съмнения, че партия с такова наименование ще може да бъде регистрирана?

– Ще кажа в едно изречение: всеки прост човек, който не е чел книги, си мисли, че може да се изказва по всички въпроси. И често спори с академиците.

– Дали зад мистериозното учредяване на партията не се крие пълната безпомощност в идеен план на Трифонов и сценаристите му?

– Има един кръжец около него, начело с Андрей Райчев и Кънчо и разни такива псевдоексперти, които му дават тези съвети. И сега те решиха да го играят тайнствено, че едва ли не медиите не го допускат. Истината е, че Слави фатално закъсня със своя политически проект, той така и не събра смелост през годините да направи нещо и сега няма с какви идеи и с какви хора да направи тази партия. Партия се прави с идеи и с хора.

– В първата му реч чухме, че „Животът е прекрасен”, що за политическо послание е това и не си ли противоречи Трифонов?

– Самият той говори едни абсурди. Например: „Животът е прекрасен”, пък „Няма такава държава”. Нали ако животът беше прекрасен, тази държава щеше да е на първите места в класациите. Ще дам един личен пример. Когато аз бях в Би Ти Ви, така да се каже, решаващ фактор, България през 2008 г. беше на 32-ро място по свобода на словото. 11 години след това Слави Трифонов си разиграваше коня в своето предаване заедно с протежето си в сутрешния блок Антон Хекимян, заедно с Виктор Николаев, със злополучната Ана Цолова, която, знаете, че разобличихме с моето гражданско сдружение „Антикорупционен фронт”. Всички тези хора, със Слави Трифонов начело, докараха България до 111-о място по свобода на словото. Аз не знам защо същите тези хора сега обвиняват политиците, че България се е сринала до 111-о място. Че медиите в България са частни! И символът на тези медии, техният продукт е Слави Трифонов.

– А от какво значение е семейното положение на един политик?

– Огромно. Когато един политик няма семейство и деца, той не може да се грижи за семейство и за деца. Няма как този човек да се грижи за цяла държава. Както виждате, напоследък в Европа се нарои с политици, които са без семейства, и те се провалят с гръм и трясък. Ще ви дам примера с Тереза Мей, примера с Жан Клод Юнкер. Както виждате, тези двама политици, които нямат семейство, нямат деца, се провалиха. Слави Трифонов е един стар ерген на почти 60 години. Е, как този човек, който не е успял да оправи личния си живот и видимо изглежда вече изморен и така да се каже, обиден на живота, как този мизантроп ще оправи България. И ще оправи демографския проблем примерно. Като той самият не е дал личен пример с нищо.

– Стана модерно политици да се пращат на тестове, вие на какъв тест бихте пратили Трифонов?

– Аз смятам, че народът е единственият тест за политиците. Единствено бих казал: когато човек има своите скрити зависимости, трябва да ги обяви пред медиите. Както виждате, в българската политика, както и в европейската, има хора без семейства, има хора обратни, хомосексуални… В това няма нищо лошо, всеки има право на своя личен избор, но трябва да обяви своите зависимости. И ето, аз сега какво предлагам: понеже витаят много съмнения за зависимостите на Слави от олигарсите и задкулисието, нека бъде така добър да изкара всички свои офшорни фирми, банкови сметки и имотното си състояние пред българския народ. Както знаете, хора като мен бяха смачкани от статуквото, от всевъзможни проверки, за нас се знае всичко – кой къде живее, каква кола кара, какви доходи има, коя е жена му и пр. Само искам да припомня, че всички политици, без изключение, до момента по новия закон за КОНПИ подаваме годишна декларация с описани вътре всички наши разходи и приходи. Като какъв Слави ще чете морал и ще претендира за нов морал в политиката, като самият той стои на тъмно и ние не познаваме неговото имотно състояние, неговите офшорни фирми, както и неговото невъобразимо забогатяване в периода му, в който беше в Би Ти Ви. Искам да ви кажа нещо: гаранция ви давам, че парите на Слави не са от официалния му договор с телевизията.

Племенникът на Слави избухна с брутално признание…Племенникът на Слави Трифонов определено не понася добре популярността, която набързо придоби покрай…Oct 20 2019vijti.com

Източник: ретро.бг

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!