Нечовешко! Старец гасне от глад, зарязан от синовете си

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

95-годишен дядо, който гасне от глад изоставен в къщурка във вилна зона „Лавандула“ в землището на самоковското с. Злокучене, е настанен в МБАЛ „Самоков“.

Отвпратителната случка лъсна, след като вчера съседи на възрастния мъж биха тревога, че старецът бедства сам, без храна и грижи. На място беше извикан екип на Бърза помощ, а дядото лежеше безпомощно на носилка пред къщурката.

Пенсионери получат ваучери от 120 лева за храна Пенсиите ще бъдат осъвремененени с 5 процента. Запазваме швейцарското правило. От първи януари …Oct 20 2020vijti.com

От МБАЛ „Самоков“ уточняват, че той е с леки измръзвания, но е в добро състояние. След като бъде изписан, ще бъде настанен в специализирано заведение, ако близките му не могат да се грижат за него.

От Социални грижи Самоков уточниха, че работят по случая от май месец. Проблемът е, че дядото е от София, което им връзва ръцете да го настанят в социалните звена в Самоков. Още от пролетта са информирали прокуратурата и полицията в Самоков за случая.

Оказало се, че 95-годишният човек е с адресна регистрация в столичния квартал „Банишора“. В столицата имал трима сина, които живеели в собствени жилища.

Къщата в Злокучене във вилна зона „Лавандула“ пък не била негова и всички се чудят как се е оказал там. Социалните съобщават още, че не са оставали бедстващия човек, перманентно го посещавали и му носили храна и най- необходимите неща. И вчера са били на място след подадения от съседите сигнал.

Какво може да си купи един пенсионер с 50-те лева от Бойко БорисовСлед като Борисов поиска да чуе „ДОБРЕ Е!“ от замаяните от радост пенсионери, получили 50 лева на ме…Oct 9 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!