Неочакван обрат: Гущеров-младши лишен от наследството от баща си

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Солидна част от наследството на баща си е загубил плейбоят Християн Гущеров, показа проверка на „България днес“. Без много шум бившият червен депутат и мощен бизнесмен Добромир Гущеров е прибрал имущество за десетки милиони левове от единствения си син, прочул се през последните години основно със светските си изяви.

Светлана Гущерова роди тайно син на Християн? (Снимки): От месеци в медиите упорито се шушукаше, че Светлана Гущерова е бременна с второ дете и моментът н…Nov 16 2020vijti.com

Близки до фамилията подозират, че Гущеров-старши се решава на крайната мярка в опит да опази натрупаното лично от него през годините семейно богатство. Публична тайна е, че през последните години милионерският наследник се простира извън чергата си. Покрай двете си съпруги – фолкпевицата Мария (бившата) и плеймейтката Светлана Василева (настояща), и опитите да угоди на всевъзможните им прищявки и капризи Християн, който е с добро сърце, пръска огромно количество пари. Голяма част от разходите Гущеров-младши покрива със заеми, които трудно смогва да плаща, твърдят негови близки. Финансовите неволи са и сред причините милионерският син да продаде тузарската си къща в столичния кв. Бояна, вдигната от татко му.

Твърди се, че финансовите проблеми на Християн Гущеров се задълбочават преди около три години. Това от своя страна съвпада като време и с рязкото активизиране на баща му. След като продаде застрахователната си компания, Добромир Гущеров се пенсионира официално и пресели в китна вила в Австрия. Останалия си бизнес, ексдепутатът прехвърли на своя син Добромир. Солидна част от натрупаното богатство е концентрирано във фирма „Гущеров и Син“, чийто собственик става Християн.

Любопитно е, че към момента, когато слуховете за финансовите проблеми на Християн се засилват, баща му започва сделки с бившата си фирма. Повод са отпуснати заеми от името на друга фирма на Гущеров-старши – „Райт Панорама“.
Така още през 2018 г. Християн Гущеров се разделя с притежаваните чрез наследената от баща си фирма „Гущеров и Син“ с хотели, барове и ресторанти в Силистра и околностите. Според договора те попадат в ръцете на Гущеров-старши и дружеството му „Райт Панорама“. В отчета на „Гущеров и Син“ стойността на прехвърлените активи е около 26 млн. лева.

Бившият депутат прибира обратно от сина си и купища имоти. Сред тях и няколко парцела и кокетната вила в Черноморец, където той прекара тазгодишната си ваканция. Любопитно е, че само няколко години по-рано Гущеров-старши прехвърля същите морски имоти на своя наследник.
Отделно от това фирмата на Християн Гущеров се разделя в полза на баща си и с десетина апартамента, гаражи и магазини в столичния кв. Бояна.

Реализираните сделки от наследената от Християн фирма „Гущеров и Син“ така и не се отразяват положително на финансовото й състояние. Според отчета си за 2019 г. дружеството е натрупало през последните години загуби за 43 млн. лева. Част от тях са именно заради прехвърлените обратно на баща му имоти.

Светлана Гущерова готви в златни съдовеБившата плеймейтка и настояща милионерска съпруга Светлана Гущерова смая телевизионните зрители с лу…Jan 11 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!