Люспест бозайник пренесъл коронавируса върху хората

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Китайски учени смятат, че люспестият бозайник панголин е потенциален междинен гостоприемник, пренасящ новия коронавирус, съобщава БТА.

Животното се търгува незаконно заради люспите и месото му.

„Това откритие ще бъде от огромно значение за предотвратяването и контрола на произхода на вируса“, съобщи на сайта си Южнокитайския селскостопански университет, който е провел изследването.

Жена със съмнение за коронавирус избяга от болницаПациентка със съмнение за коронавирус избяга от болница в Залцбург, а след това беше намерена в апар…Feb 6 2020vijti.com

 

Смята се, че разпространението на коронавируса 2019-nCoV, който вече причини смъртта на над 630 души в Китай, е започнало от животински пазар в гр. Ухан. Здравни експрети смятат, че вирусът произхожда от прилепи и се е пренесъл върху хора чрез други видове. Геномът на новия коронавирус, изолиран от панголини, е 99 на сто идентичен с този при хората.

Това изследване далеч не доказва, че панголините пренасят вируса, каза Дърк Пфайфър, преподавател по ветеринарна медицина в градския университет на Хонконг.

„Категорични заключения може да се правят, ако се сравни разпространението на вируса между различни видове въз основа на представителни проби, а тези със сигурност не са“, добави той.

Лекар от ДС: Ще загинат милиони от коронавируса„Коронавирусът съвсем не е случаен, а за неговото появяване се знаеше още в края на 2019-та, когато …Feb 6 2020vijti.com

Източник: новини.бг

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!