Лекар: 70% от българите веднага ще се ваксинират, ако това е условие да отидат на море в Гърция

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Системата не ни е от най-оптималните, които имаме, но успя някак да се справи със ситуацията. Мисля, че пикът отмина и отсега-нататък ще става по-лесно. Важно е да се гледат два показателя – колко хора бяха заразени с COVID-19, което показва ефекта от мерките, които са били взимани. Обаче другия показател – броя на смъртните случаи, показва, че има нещо гнило в здравната ни система. Смятам, че трябват цялостни и последователни реформи, които да променят системата, защото точно там изпушиха нещата. Да, тя беше бързо охладена с финансови средства, но в един момент те ще спрат. Това коментира в предаването „Лице в лице“ по bTV бившият здравен министър д-р Стефан Константинов.

Д-р Илиева си сложи втора доза ваксина и разказа за остри странични ефекти ВИДЕО Преди повече от 20 дни д-р Катя Илиева, практикуваща в Чикаго, се ваксинира срещу COVID-19. Сега ве…Jan 12 2021vijti.com

,,Реформата в здравната система я спират интересите, тъй като системата не обича да бъде клатена. В началото всички декларират, че искат реформа, но… общо взето думата реформа от министерския речник все по-често започва да отсъства. Но самата реформа не е само работа на един министър, това е много сериозна тема. Вместо да имаме дискусии какво ще променят в здравеопазването следващите, които ще дойдат на власт, ние коментираме в колко часа ще започне изборния ден. Държавите, които са успели да реформират здравната си система, са направили нещата в дълъг хоризонт“, допълни още д-р Константинов.

В нито един момент не е имало затруднение на влизането на хората в болниците. Не сме имали административни пречки в лечението. Онкологичните операции не са били спирани и хората са получавали достъп до болницата. Дали има някъде закъсняла помощ? Да, имало е, но това бяха по-скоро изолирани случаи. Не може да се каже, че хората, които не са били с коронавирус, са били пренебрегнати. Нищо драматично не се е случило. Хората с онкологични заболявания си получават нужното лечение, категоричен бе бившият министър на здравеопазването.

На въпрос защо толкова българи гледат със скептицизъм на ваксините д-р Константинов отговори в кръга на шегата, че ако от Гърция бяха казали, че на морето им ще допускат само ваксинирани, то поне 70% от населението ни щеше да поиска да се ваксинира.

Българинът като цяло е много недоверчив и то с право. Но Фейсбук не е достоверно място за информация. Много хора го правят и не знаят езици и стават лесна мишена за манипулиране, с това си обяснявам недоверието. Аз лично вече се ваксинирах и, както се вижда, съм жив – няма ми нищо. Ваксините са нещо добро, заяви д-р Константинов, като все пак призна, че остава загадка кому е нужно информирано съгласие, преди да бъде поставена ваксината.

Без ваксинация няма заплата! Работодател принуди служителите си да се ваксиниратВ събота следобед около 16:45 ч. в Центъра за ваксинация Райсганг (Бавария) група млади служители на…Jan 11 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!