Климатологът проф.Рачев – чака ни дъжд чак до Великден!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Не много добра е прогнозата за времето за идните дни и седмици. Започналите в Западна България валежи ще се усилват, а температурите ще вървят надолу.

По-топло ще бъде на изток. Циклон пък ще ни донесе повече студено време .

Това обобщи климатологът проф. Георги Рачев .

По- сериозни валежи ще има и през уикенда. Облачното време ще се задържи до другата седмица около вторник.

прогноза дъжд

За очакваното захлаждане и дъждовно време е виновен циклонът „Куин“ от Северно море, обясни климатологът. Циклонът ще се придвижва от запад на изток – отново ще трупа сняг в планината, в ниските части ще има дъжд и ще бъде доста хладно, уточни той.

„После от Мароко ще дойде нов африкански циклон, който ще се придвижва към нас през следващите дни и в неделя ще донесе нова порция дъжд. В събота преди обед ще е по-хубаво времето, но в неделя със сигурност ще е дъждовно“, обяви Рачев.

дъждовно време

През следващите две седмици температурите ще са малко по-ниски от обичайните за този период, често ще вали, сочи дългосрочната прогноза.

„Не очаквам съществени градушки днес и утре“, каза климатологът и добави, че градушките си остават характерни за май месец.

„Слава Богу градушките са на изолирани места“, добави още Рачев.

Проф. Георги Рачев: Ураганът Дориан ни праща адски дъжд на 12 септемвриПроф. Георги Рачев е преподавател по синоптичен анализ и синоптична климатология в Софийския универс…Sep 3 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!