Изключителна рядкост на наш плаж, спасител не повярва на очите си! Дано да е добра поличба!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Вървях по тази пътека към плажа и първо видях как се разлетяха две, три врабчета и ми направиха впечатление. Погледнах към храста и видях едно бяла врабче. Мисля, че появата му е поличба за здраве! Свързвам го с белите лястовици!, разказа спасителят Радослав Бориков.

По-късно станало ясно, че белите врабчета всъщност са три. Те са били забелязани от почиващи и рибари в района на къмпинг „Златна рибка“ в Созопол. Бялото врабче е изключително рядка мутация в природата. От БДЗП твърдят, че да се видят три екземпляра наведнъж е почти невъзможно.

„Вероятно са изтървани някакви хибриди домашно произведени, но нека да оставим на хората положителната нагласа, че бялата птичка им носи щастие и късмет, още повече, че са три – утроен късмет и здраве!“, обясни Радослав Молдовански от БДЗП – Бургас пред БГНЕС.

За спасителя Радо обаче птицата е бяло врабче и е наслука за сезона по морето. „Аз просто не вярвах, че ще видя бяло врабче! Как няма да се зарадвам, това е чудо“, сподели той.

Хотел на ужасите на морето! Туристка: 20 години не бях идвала, потресена съм / СНИМКИРазочарована от почивката си по нашето море туристка публикува в социалната мрежа Фейсбук доста остъ…Aug 2 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!