ИЗВЪНРЕДНО: Ангелов свиква заседание заради тромбозите, причинени от АстраЗенека

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов свиква извънредно заседание на Националния ваксинационен щаб във връзка с информацията, изнесена от Европейската агенция по лекарствата по отношение на оксфордската ваксина в 18:30 ч. днес.

Нели Рангелова към Рачков: Мене ме е срам! А теб?Вълна от недоволство в социалните мрежи предизвика последният излъчен епизод на „Забраненото шоу на …Apr 2 2021vijti.com

По-късно днес проф. Ангелов ще участва в извънредна видеоконферентна среща на здравните министри на ЕС, тема на която са ваксините срещу COVID-19. Срещата е по инициатива на Португалското председателство на Съвета на ЕС.

Европейският регулаторен орган по лекарствата обяви в сряда възможна връзка между коронавирусната ваксина, разработена от AstraZeneca и университета в Оксфорд, и проблемите със съсирването на кръвта при възрастни, получили ваксината.

Ваксината на Оксфорд-АстраЗенека беше подложена на съмнения относно безопасността през последните седмици, като няколко европейски държави спряха за кратко употребата на ваксината миналия месец. България също преустанови ваксинирането, а след това го възобнови.

ИЗВЪНРЕДНО: Ангелов нареди проверка заради смъртта на гръцки студент след ваксинация у нас23-годишният младеж се е ваксинирал с AstraZeneca По нареждане на министъра на здравеопазването проф…Mar 27 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!