Знаете ли с по колко олеква джоба ни, когато теглите от банкомат с карта? Всяка банка ни цака различно

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Това е много полезна информация, която трябва всеки един от вас да знае, за да не остане неприятно изненадан някой ден, ако си вземе извлечение от банката
Освен за храна, сметки, транспорт и другите пера в личния ни бюджет, част от тях „изтичат“ – забелязано или не – в банките всеки път (с две изключения), когато теглим от банкомат.
Колко ни взимат те, когато теглим от банкомат на банката, в която е сметката ни и колко дърпат, когато наблизо няма такъв и се наложи да използваме друг, споделиха колегите от .bgnow.eu
Почна се! Прокуратурата погва Марешки, Елена Йончева и още 4 депутати за много тежки престъпления – изнудване, данъчни измами, пране на пари! Ето подробноститеДнес, 08.11.2018 г. главният прокурор Сотир Цацаров отправи към Народното събрание искания за снеман…Nov 8 2018vijti.com
Следните таблици дават отговора, актуален към 1 ноември 2018 г. Таксите бяха публикувани за пръв път Българската народна банка на 31 октомври, а впоследствие – актуализирани.
Интернет страницата на БНБ за съпоставяне на таксите функционира от 31 октомври 2018 г., огласяването на тези данни се изисква от Директива 2014/92/ЕС на Европейския парламент и на Съвета относно съпоставимостта на таксите по платежните сметки, прехвърлянето на платежни сметки и достъпа до платежни сметки за основни операции и е в съответствие със Закона за платежните услуги и платежните системи.
OFFNews вече публикува част от информацията, включваща сравнение между таксите на банките за откриване, поддържане и закриване на разплащателна сметка.


Ето и кои са най-големите банки в страната към 30 юни, по данни на БНБ:
Лидерските позиции се държат от Уникредит Булбанк и Банка ДСК с активи за съответно 18.6 и 12.4 млрд. лв., следвани от Обединена българска банка с 10.7 млрд. лв.
В челото са още Първа инвестиционна банка с 8.87 млрд. лв., Пощенска банка с 7.7 млрд. лв. и Райфайзенбанк с 7.18 млрд. лв.
Спомената по-горе Сосиете Женерал Експресбанк в момента заема седмото място сред най-големите банки в страната с активи за 6.66 млрд. лв.

Данни на централната банка сочат, че в топ 10 попадат още Централна кооперативна банка (5.4 млрд. лв.), Банка Пиреос (3.2 млрд. лв.), която също планира смяна на собствеността си, и Алианц Банк България с 2.67 млрд. лв.
Общо 16 от банките в страната имат активи за над 1 млрд. лв., показват данни на БНБ.
Справка на Profit.bg сочи, че спрямо 12 месеца по-рано само една банка (ТБ Виктория) отчита спад на активите си. Наскоро банката бе придобита от Инвестбанк.
Най-голям ръст се отчита при ОББ (заради вливането на СИБАНК), Банка ДСК, Пощенска банка и Райфайзенбанк, предава profit.bg.
Източник: За жената
Това ли е обществото ни: Ромът, прегазил две жени, не е чувал за ЕГН, не знае български, но само вижте държанието му в съдаКарнобатлията Алекс Димов, който прегази две жени навръх Задушница, разгневи сериозно днес съдия Кат…Nov 8 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!