Завърнал се от чужбина българин дни наред не може да се справи с институциите у нас

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Бюрокрация бави доказването на стаж на работници от чужбина.
Примерът е от Шумен, където завърнал се в страната български гражданин дни наред не може да се справи с институциите, за да докаже стажа си като работник.
През 2011 година Данчо Йорданов заминава за Чехия. Работи на различни места, има договори и се осигурява. В края на 2019 се прибира в България и иска да узакони стажа си. Тогава започнали да го разкарват между Бюро по труда, Здравна каса и осигурителни институции, информира Кис 13.

Българинът, с когото всички се гордеем – Дан Колов (видео)Дан Колов е български борец и кечист, който и до днес е смятан за най-великия борец на всички времен…Dec 27 2019vijti.com

В НОИ, след като подадох трети път тези декларации, служителката ми каза, че с тези подадени данни няма да получа нищо. Аз не съм дошъл да получавам нещо – аз съм дошъл да ми придвижите трудовия стаж. И тя – ама то тогава трябва да си изкарате УП-та.

И така Данчо Йорданов трябвало да събира наново документи, с които да доказва какво и кога е работил.

Един гражданин, който иска да се пенсионира, подава заявления в държавата, в която пребивава. С подаването на заявлението, той подава оригинални документи без превод, без легализация, от държавите, в които има осигуряване.

Признаването на трудов стаж обаче може да стане и преди достигането на годините за пенсия. А наличието на документи от местоработата не е задължително, тъй като всичко може да бъде потвърдено по електронен път.

Ревност към бебето била причината българин да убие жена си и новороденото си във ВеликобританияНай-малко 23 години затвор получи българинът Денис Бейтула, който намушка съпругата си и 3-седмичния…Dec 20 2019vijti.com

Източник: dunavmost

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!