Ето какво се разбраха Бойко Борисов и медицинските сестри

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Медицинските сестри, които изкараха протестни палатки в неделя вечер и продължиха да протестират през целия ден днес, вдигат палатките. Решението дойде след среща с премиера Бойко Борисов в МС. Тя започна в 19 часа и продължи над 2 часа.

12 гoдини cлeд зaвpъщaнeтo на медицинските ни сестри от Либия: Нася Ненова успя да постигне частично отмъщениеБлизo 12 гoдини cлeд зaвpъщaнeтo y нac, eднa oт paзcлeдвaнитe, cъдeни и ocъдeни в Либия пo т.нap. „C…Jan 5 2019vijti.com

На нея присъстваха и здравния министър Кирил Ананиев, вицепремиера Томислав Дончев, социалният министър Деница Сачева. Беше извикан и вътрешният министър Младен Маринов.

Повече контрол по отношението на корупционни практики в болниците и на преразпределението на публичните средства, така че да може да има процент и за медицинските, специалисти беше основното обещание, което поеха и премиерът Бойко Борисов и здравният министър Кирил Ананиев.

Конкретни мерки за засилването на контрола не бяха споменати, но те щели да включват повече на брой проверки и включване на повече органи в тях, обясни след срещата. Мая Илиева, организатор на протеста.

Преразпределението на средствата пък ще бъде разписно в новия рамков договор, който предстои да се разпише следващият четвъртък. Там ще има ясно уточнение какъв точно процент от приходите на болниците по клинични пътеки ще бъдат задължително заделяни за заплати, както и конкретно съотношение, което ще регламентира заплащането на лекар, медицински сестри и други здравни работници.

Медицинските сестри ще присъстват на подписването на рамковия договор и ако нещо не ги удовлетворява, отново ще излязат на протест.

Плашат с чистка медсестрите, подкрепили уволнената Мая ИлиеваПодкрепящите здравни работници уволнената от бившата болница „Токуда” медсестра Мая Илиева са били п…Aug 13 2019vijti.com

Източник: лупа.бг

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!