Ексшеф на МВР: Не видях полицай да бие мирно протестиращ гражданин

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Полицията винаги е била използвана за политически цели от тези, които са искали да влязат в Народното събрание, заяви Младен Маринов

Пореден раздор настъпи в парламента – този път по време на дебатите около създаването на анкетна комисия, която да проучи случаите на полицейско насилие по време на протестите през 2020 г., както и на твърденията за незаконно подслушване на опозиционни политици от бившите управляващи.

Намериха мъртъв прострелян полицай до летище СофияРазследва се смъртта на граничен полицай, който е бил намерен с с огнестрелна рана в главата в район…Jun 22 2021vijti.com

Повод даде изявление на Младен Маринов – бивш вътрешен министър в кабинета „Борисов 3“ и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС. „Аз не видях полицай да бие мирно протестиращ гражданин“, заяви Маринов, който ръководеше МВР по време на гражданските демонстрации. Той изтъкна, че след падането на кабинета „Орешарски“ е била създадена комисия със сходен предмет на дейност, която е стигнала до извода, че полицаите са действали съобразно закона, в защита на демокрацията и обществения ред, пише в.Сега.

Като бивш полицай, ви казвам, ме сме минали през много такива ситуации. И полицията винаги е била използвана за политически цели от тези, които са искали да влязат в Народното събрание“, обобщи Маринов. И поиска комисията да се захване и със случаите на привикване на членове на ГЕРБ в полицията по време на предизборната кампания.

След него на трибуната изскочи депутатът от БСП Стоян Мирчев. Той обвини ексшефа на МВР, че пренебрегва кадрите със задържани протестиращи, бити от служителите на реда. „Най-вероятно такива като вас са го наредили“, каза Мирчев. И обяви, че това е бил първият случай на подобни репресии – което обаче е невярно, тъй като полицаи използваха сила срещу протестиращи през 2009 г. по време на тройната коалиция и през 2013 г. от първото правителство на Бойко Борисов.

Атанас Атанасов – съпредседател на „Демократична България“, си припомни, че през 1987 г. е участвал в протестите на русенци срещу мръсния въздух. „Тогава не съм виждал такива безобразия от тогавашната милиция, каквито видяхме тук“, направи сравнение той.

Дебатите продължават.

Вижте как българин – полицай в Ню Йорк, спаси бебеБългарски полицай в Ню Йорк се превърна в истински герой, след като спаси живота на едно тримесечно …Mar 24 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!