Да кажем и доброто: Китай ликува, регистрира огромен брой излекували се от вируса

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В момент, когато черната хроника е обзела всички европейски държави и хората живеят в страх от зараза, ето че от Китай долетяха първите наистина добри новини . Както е известно, там броят на пациентите с нов тип коронавирус намалява всеки ден. В момента 5 120 души остават в болници, но почти 90% от всички заразени са оздравели , сочат данните на Държавния здравен комитет на КНР.

Медици от Ухан: Европа повтаря китайските грешки в борбата с COVID-19Според китайски медици европейските им колеги повтарят грешките, извършени в борбата с новия коронав…Mar 18 2020vijti.com

Според последните данни, броят на потвърдените случаи на коронавирусна инфекция в Китай е достигнал 81 093 души, от които 72 703 са излекувани и изписани от болници, което представлява 89,65% от общия брой случаи.

От началото на епидемията, като не се взима предвид провинция Хубей, са регистрирани 13 293 случая на инфекция в целия Китай, от които 117 са починали, а смъртността е 0,88%.

В самата провинция Хубей, в центъра на епидемията, е имало 67 800 случая на инфекция, 3 153 души са загинали, смъртността е 4,65%. Смъртността в град Ухан, провинция Хубей е била 5%.
Източник:зажената
[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!