Герой! Дамян спаси 23-ма от огнена смърт

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Герой на новото време – охранителят от дома за социално слаби в Димитровград Дамян Колев спаси всички 23-ма обитатели от огнена смърт! Преди няколко дни около 4 часа през нощта в дома на ул. „Н. Й. Вапцаров“ избухнал пожар. Дамян моментално звъннал на пожарната, но през това време три стаи вече горели и възрастните хора изпаднали в паника.

Бизнесменът от Тополица Тургай се заби в дърво, за да спаси жена си36-годишният строителен предприемач Тургай е загиналият при зверската катастрофа на пътя между Айтос…Nov 2 2019vijti.com

Докато дойдат огнеборците, Дамян Колев измъкнал обитателите един по един – всичките 23-ма. За щастие пожарната пристигнала навреме и спасителите успели да измъкнат последния останал на втория етаж човек със стълба през прозореца, после почнало гасенето.

Заради безпримерната храброст кметът на Димитровград Иво Димитров връчи на младежа грамота за гражданска смелост и парична награда. Възрастните хорица прегръщат Дамян, а той казва: „Хора сме, няма да ги оставя да изгорят….”

Инцидентът се размина само с трима обгазени и една жена с леки изгаряния, които са прегледани и освободени от болницата. До инцидента се е стигнало, след като пламва пожар в една от стаите заради поставена електрическа печка върху тапициран стол. 38-годишният мъж, предизвикал пожара, е приет за психиатрично лечение в хасковска болница, съобщи dimitrovgrad.bgvesti.net.

Проф. Чирков взе медицински „Оскар“ за цялостен принос: „Оперирам и на 81 години, преди месец спасих живота на 83-годишен мъж“Оперирам и на 81 години, преди месец спасих живота на 83-годишен мъж „И на 81 години продължавам да …Oct 29 2019vijti.com

Източник: лупа.бг

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!