Гавра с роднините на загиналите при трагедията край Своге, обезщетението от застрахователите е обидно

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Изгубих майка си в катастрофата край Своге. Не съм спала заради тази обида цяла нощ. От застрахователната фирма ми казаха, че ние сме едни измамници и фалшификатори.
Представихме им нужните 4 документа, после поискаха още документи, които щяха сами да си намерят.
След дни ни казаха, че нищо няма да ни платят.
Това проплака в ефира на Нова телевизия млада жена, която е загубила майка си в жестокото автомеле, което отне живота на повече от 20 души. Припомняме, че вчера част от роднините на загинали получиха по 10 лева за произшествието.
Година и половина след старта си, „Стани богат“ може окончателно да слезе от ефирГодина и половина след старта на „Стани богат” състезанието може и да няма нов сезон. Въпреки високи…May 21 2019vijti.com

Представител на застрахователното дружество излезе да обясни защо са превели 10 лева на някои от хората, загубили близките си. „Няма данни, че има превоз. Иска се пътен лист, който не е представен. Договорът за злополука на пътниците при обществен транспорт не важи при такъв случай“, заяви представител на дружеството.
„Имаше протокол. Даже прокуратурата е изписала, че майка ми е пътник. Човекът от застрахователната фирма казва, че е имало пътен лист и нужните документи. Вещите на майка ми бяха предоставени след 3 месеца. Толкова много документи са били изгубени. Абсурдно е да искате фактура, тя може да бъде издадена и след като е извършен превоза“, заяви потърпевшата.

„Това, което ни е представено, дава основание да дадем отказ. Когато имаме нужните документи, може да платим обезщетение. Трябва да кажем, че за изминалата година сме платили 86 млн. лева, а за изминалите 10 години – 1 млрд. лева. Абсурдно е да се казва, че се опитваме да не платим“, заяви представителя на застрахователното дружество.
„Ще се срещнем със застрахователите в съда“, закани се дамата, загубила майка си в катастрофата.
„Ние сме се обърнали към прокуратурата и следствието. От тях сме получили документи и доказателства, които не са достатъчни. Позицията ни е ясна и принципна.

Решението на съда ще бъде изпълнено веднага, каквото и да е то. 10-те лева не са обезщетение. Ние сме постановили отказ за изплащане на обезщетение“, обясни отново представителят на застрахователната фирма.
Източник: БЛИЦ
Българин, който живее в чужбина: Дали има смисъл да се връщам в БългарияИма неща, които ме карат да се гордея, че съм българин, но има и неща, които ме карат да се срамувам…May 21 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!