Волен Сидеров: Излезте масово на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
Не искам да вляза в храма с маска и да си крия лицето пред Бога

Излезте масово на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски

Не искам да вляза в храма с маска и да си крия лицето пред Бога. Трябва да отчетем като положителен момент, че Църквата и властта се разбраха да не се затварят храмовете, както поиска държавното БНР. Други Православни църкви ни похвалиха, че БПЦ и властта устояха, а при тях храмовете са затворени.

Мутафчийски: Българите не са дозрели за половинчати мерки Венцислав Мутафчийски коментира заповедта  атваряне на пазарите заради . „Те ще бъдат отворени за…Apr 12 2020vijti.com

Това заяви по телевизия „Алфа“ лидерът на партия Атака Волен Сидеров

„Днес, на Цветница, застанаха едни хора на 2 метра един от друг в храма, в „Александър Невски”. Какво показват? Кое им е по-важно – Мутафчийски или Бог? Народът, вярващите, да реагират и да кажат, че това не е правилно.

Питам ги, когато дойде Пришествието, тогава те с маски ли ще се явят пред Господа и ще кажат – „Господи, идваме пред теб с маска”. Не целунаха иконата, защото можело да се заразят, не взеха Причастие, защото един селски простак, зам.-председател на НС, казва, че можело да се заразят.

Тези хора да си отговорят дали наистина са вярващи. Това е провокация и тест за вярата. Да се види докъде ще издържи клирът и паството. Как ще се отнесат към тази провокация?

С този вирус имаме преразпределяне на икономиката. Проверяват дали ще издържи и Църквата – да я принизят, да я намачкат още. Сръбската, Гръцката, Руската не устояха, Българската устоя.

Отварят храма, но задължително трябва да влезете с маска. На Цветница не отидох, защото няма как да сложа маска пред Бога. Или имаш вяра, или слушаш ген. Мутафчийски. Ако имаш вяра в Бог, не трябва да си слагаш маска пред Неговото лице.

Възкресение Христово е празникът, без който не можем. Ако отречем това и кажем, че не е празник, отричаме нашата човешка същност.

Ние сме създадени по образ и подобие на Господа. На Възкресение Христово ми се иска народът да излезе и да отпразнува този празник като народ – масово.“

Ген. Мутафчийски иска още по-строги мерки Напът сме сами да провалим всичко, заяви шефът на Оперативния щабВидео: БНТ Навсякъде градовете с…Apr 10 2020vijti.com

Източник:дунавмост
[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!