Веригата Кауфланд трябва да бъде съдена за рекламата с пълзящи мъже

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

От веригата магазини Кауфланд отговорили на поета Николай Милчев, който написа по повод тяхна реклама текст, публикуван в сайта ”Площад Славейков” със заглавие: „Преди търкахме, сега пълзим“. Известният литератор се възмущава от реклама на веригата магазини, в която мъже на различна възраст пълзят и се молят за кола от игра на магазина.
Рекламата наистина е отвратителна! На нея посветихме текст в нашия сайт на 15.02.2020 г. Поводът бяха многобройните възмущения на наши читатели. Материалът бе със заглавие: „Кауфланд, не унижавайте българите!“. Не получихме отговор. Не сме и търсили. Но се надявахме все пак някой от известната верига да реагира.

В „Кауфланд“ се хванаха за главата: Баби и дядовци крадат луканка и кашкавалЕдна от най-големите търговски вериги у нас – „Кауфланд“ се оплака от масови кражби на хранителни ст…Feb 21 2020vijti.com

Е, реагирали са на текста на поета Милчев. Отговорът обаче е дори по-унизителен, елементарен и глупав дори от самата реклама. Ето какво благоволили да напишат от веригата: „Рекламата на „Kaufland България“ „Искам аз колата“ използва хумористичен похват, който подчертава идеята, че когато искаме нещо силно, ставаме по детски настоятелни. В нито един момент компанията не е имала за цел да подиграе или злепостави когото и да било. Използването на хумор е често срещан рекламен похват както у нас, така и в световен мащаб“.

Хумористичен похват… Това написали жалките пиарчета или който и да било там. Подобна безпомощност, съчетана с нахалство рядко се срещат. Собствениците би трябвало моментално да изгонят тези умници, освен ако не мислят като тях. Което вече би било сериозен проблем…

Печелете, но не унижавайте тези, които ви оставят парите си! Така поднесена рекламата не обижда само клиентите на магазина, но и всички българи. Очевидно обаче ръководството на „Kaufland България“ схваща нещата по друг начин.

Тогава остава възможността да се заведе дело срещу тях за накърняване честта и достойнството на българските мъже. Без никакво чувство за хумор.

Клишето и успокоението, че няма лоша реклама, може да изиграе неприятна шега на веригата.

„Кауфланд“ още продава гнойно месо! (СНИМКИ)Въпреки зачестилите оплаквания от месото в „Кауфланд“, веригата продължава да пробутва гадна мръвка.…Jan 16 2020vijti.com

Източник: Фрог нюз

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!