Българката с отнетите деца в Норвегия си изля душата: Животът й се промени коренно

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тъжно и празно е без децата ми, но ще продължавам да се боря и няма да се предам. Вече седем месеца не съм ги виждала. Това каза българката Цветелина Оланд пред bTV, чиито деца са взети от норвежката служба за закрила на детето „Барневерн”.
Това става, докато Цветелина е в бракоразводно дело. Мотивите – децата са силно привързани към нея, майката е с по-висока интелигентност и може да им повлияе.
Синът и дъщерята на Цветелина бяха разделени и пратени в приемни семейства на 200 км едно от друго. Сега те са настанени при баща си. Вече месеци наред майката няма право да ги вижда и чува.
Във влака срещнах една баба, която успя да промени целият ми животТова се случи преди няколко години, но сякаш беше вчера. Бях студентка в последния курс и се канех д…Dec 26 2018vijti.com

Първата среща на Цветелина с децата трябва да е в средата на януари. От 2019 г. тя ще има право да ги вижда през два месеца.
На 28 ноември баща ѝ Георги отишъл до училището на момчето в Арендал с надеждата да го зърне отдалеч. На място пристигнал полицейски патрул и поискаха документите ми, разказа Георги. Той обаче не ги носел у себе си и затова полицаите го отвели до къщата на Цветелина, а след това и в полицейското управление.
Прекарал в ареста половин час без преводач и адвокат. Полицейското управление е извън града, пуснали са баща ми на минус три градуса без пари и без телефон, разказа Цветелина. Понякога затварям очи и си представям, че децата ме целуват, разказа бабата Стефка.

Преди време, в репортаж на Бтв Цветелина Оланд разказа за случая си и историята й се превърна в една от централните дискусии в България, пише 24chasa.bg. Какво точно е станало и наистина ли в Норвегия социалните просто идват и взимат деца без реални доказателства за риск за здравето и живота им в семейството? Звучи невероятно, тъй като Норвегия от години оглавява какви ли не класации за върховен жизнен стандарт. Тя е най-щастливата страна в света, тя е сред страните с най-добра защита на децата в света (критерии за това са ниската смъртност на новородени, достъпът им до образование и здравеопазване и възможността майката да гледа деца и да работи), една от най-богатите страни в света и т.н. и т.н.

Всъщност проблем в Норвегия има. И той е точно с начина, по който действат службите за защита на децата – „Барневернет“. От години те са във фокуса на различни чуждестранни медии заради десетки случаи подобни на този на Цветелина. Деца, отнети от родителите им само заради опасения, подозрения или моментната преценка на някоя социална работничка, често без да се взимат предвид опроверженията на тези подозрения от страна на полицията, учителите и лекарите.
Източник: Блиц
Предзнаменование ли е това: Астероид с форма на Витлеемската звезда мина покрай Земята точно на Коледа„Странен“ астероид мина покрай Земята. Представители на научната общност разказаха за него в резулта…Dec 26 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!