България без първа дама, ако Герджиков стане президент

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

България остава без първа дама за пръв път в историята си, ако ректорът на Софийския университет и кандидат на ГЕРБ проф. Анастас Герджиков стане президент.

Прецедентът се оформя, след като преводачът на Аристотеловата „Политика“ призна, че от 15 години е разделен със съпругата си Виолета.

„Не сме разведени, женен съм, но сме разделени от около 15 години“, каза той пред К2 и твърди, че няма нищо тайно и неизвестно, защото е попълвал информацията и в имуществените си декларации.

Фен на Герджиков разби слуха, че ректорът е стар ерген. Вижте жена му и техния син / СНИМКИБившият журналист Константин Мишев, станал известен повече като съветник на министър-председателя Фи…Oct 7 2021vijti.com
Всъщност името на съпругата му фигурира в годишните му заявления до КПКОНПИ като ректор на Алма матер до 2019 г. Оттогава той не разкрива нейните авоари, сметки, кредити и недвижимо имущество, въпреки че двамата се намират в брак.

Според данните отпреди 2 години двамата имат семеен апартамент в столичния жк „Гео Милев“ – в съседство със старото жилище на настоящата президентска двойка Румен Радев и Десислава Радева. Те живяха на ул. „Калина Малина“, преди да се преместят в резиденция „Бояна“.

„Не е вярно, че живеем прекрасно, но не е вярно и че сме разведени“, конкретизира университетският преподавател. Разлъката между него и Виолета Герджикова, която е професор и дългогодишен преподавател във Факултета по класически и нови филологии в Софийския университет, била причината той да не я представи при официалното учредяване на инициативния комитет за издигането му заедно с кандидата за негово вице – полк. Невяна Митева.

Досега държавните глави, с изключение на Росен Плевнелиев, бяха неотлъчно подкрепяни от съпругите им. Единствено бившият президент на ГЕРБ отказваше да се появява публично с тогавашната си жена Юлиана. От първия ден при номинирането си до края на мандата си на „Дондуков“ 2 тя не се появи редом до Плевнелиев на нито едно обществено събитие или място. Впоследствие двамата се разведоха, а той се ожени за трети път – за тв синоптичката Деси Банова.

Проф. Герджиков: Обидно ми е! В парламента юристи не знаят азбуката на правото. Добре, че нямам оръжиеПълно невежество – с абсолютната давност се гаврят с гражданското право, казва преподавателят по пра…Aug 29 2020vijti.com


Източник: Ретро

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!