Боян Чуков разобличи измамата на милиардерите, даряващи за „Нотр Дам“

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Божественото чудо с лавината от дарения за Нотр Дам: Големите имена във френския бизнес, които са известни с неплащането на данъци намират смисъла на думата „дарение“… в дефискализацията. По-ясно казано, дефискализацията е законен начин да се намалят плащанията във френския бюджет под формата на данъци“. Това написа във фейсбук анализаторът и експерт по национална и международна сигурност Боян Чуков. Парите, дадени за катедралата, се отнемат от държавния бюджет, който се разпределя между наука, образование, болници, градоустройство и обществени услуги, обяснява Чуков.Самият майстор Колю Фичето спасява Нотр Дам преди 150 годиниВ историята на величествената парижка катедрала „Нотр Дам“ има и българска следа. Прочутият българск…Apr 18 2019vijti.com

Ето какво написа той във фейсбук: Божественото чудо с лавината от дарения за Нотр Дам: Големите имена във френския бизнес, които са известни с неплащането на данъци намират смисъла на думата „дарение“… в дефискализацията. По-ясно казано, дефискализацията е законен начин да се намалят плащанията във френския бюджет под формата на данъци.
Под термина „дефискализация“ се разбира намаляване на данъчното бреме в резултат на това, че даден гражданин или компания, която той управлява, осъществи инвестиции във френския бизнес, социалното развитие на Франция и в ДРУГИ сфери на живота. Бивш министър на финансите предлага Нотр Дам да бъде определена като „национално съкровище“.

Пример: Данъкоплатците, които плащат данък общ доход имат избор между това да платят 100% на държавата или 66% на Нотр Дам и 34% на държавата. Може и 75% на Нотр Дам и 25% на държавата. В случай, че катедралата се обяви за „национално съкровище“, то тогава имаме 90% за Нотр Дам и 10% за държавата. Очевидно, че не става дума за никаква благотворителност от страна на големия френски бизнес. При дарение за Нотр Дам се купува лъскав положителен PR за пред общественото мнение.

Но парите, дадени за катедралата, се отнемат от държавния бюджет, който се разпределя между наука, образование, болници, градоустройство и обществени услуги. Излиза, че народът след пожара в катедралата трябва да се задоволи с драстичен спад в отпусканите за него средства от бюджета. Не виждам нищо благородно в даренията за Нотр Дам от големия френски бизнес, отбелязва в заключение Боян Чуков.Най-нова конкретна версия за пожара в „Нотр Дам”: Знае се откъде е тръгнал огънятПърва по-конкретна версия за пожара в катедралата „Нотр Дам” разпространиха осведомителните агенции.…Apr 17 2019vijti.com

Източник: БЛИЦ

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!