Борисов: Това е вид война

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Премиерът Бойко Борисов вкарва армията в борбата с коронавируса по отношение на защитните облекла и производството на маски, стана ясно след извънредното заседание на Съвета по сигурността в Министерския съвет. Министър-председателят отново призова да не се създава паника. „Това е вид война. Холивудските продукции само това бълваха. Надали ще научим някога кой гад го свърши това, но сега берем последствия в трилиони загуби“, обяви Борисов.

Пловдивските частни болници – готови да се включат в борбата с коронавирусаПловдивските частни болници се обединиха в така създалата се сложна ситуация покрай коронавируса. Уп…Mar 11 2020vijti.com

„Oбсъдихме колко твърди и гъвкави да бъдат срещу коронавируса, тъй като научните среди не могат да ни кажат с какво се лекува и колко време ще продължи“, каза той и допълни, че нито една държава членка на ЕС няма необходимия запас от облекла.

„Никой не можеше да предвиди че подобно нещо може да се случи“, каза премиерът.

Всеки час в училище да започва с припомняне на мерките за лична хигиена, нека учителите да преценят, особено когато забележат дете или родител, че е болен – веднага да се праща в болница, заръча Борисов. И напомни, че храни и у нас, и в Европа, има достатъчно хранителни запаси и няма никаква нужда от презапасяване. „После ще хвърляте храни“, предупреди той.

Проф. Миланов: Спокойно! Коронавирусът е обикновен грипСитуацията с коронавируса според мен ще смути работата в “Пирогов“. Защото първият пациент е лежал…Mar 11 2020vijti.com

Източник:лупа.бг

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!