Антон: Какво пречи Балканджи Йово на политиците? Страх ги е, че се говори за турско робство!?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Днес Антон Хекимян отново взриви ефира на Би Ти Ви!
Има ли тенденция нарочно да се постъпва така, че децата ни да забравят един цял период от българската история – периода на турското робство, онези страшни 500 години, попита журналистът.

Андрей Арнаудов: Българите днес живеят по-добре отпреди 30 години. Турско робство не е ималоПродуцентът Андрей Арнаудов даде интервю пред известен столичен вестник, с което разбуни духовете. К…Apr 29 2019vijti.comИма ли тенденция умишлено да се преправя българската история?
Да ни направят безродници, хора, забравили българските корени и българския дух?
Защо махнаха точно Балканджи Йово?
Защото се говори за турско робство, за клане, за взимане на Яна като робиня и недаването й от страна на брат й, Балканджи Йово – „на турска вяра”?

Защо умишлено се свалят от учебниците точно тези произведения, в които се говори са турското робство?
Защо махат „Вятър ечи, балкан стене“, „Къде си, вярна, ти, любов народна?“, „Родната реч“, „Даваш ли даваш, Балканджи Йово, хубава Яна на турска вяра“, а „История славяноболгарская“ на Пайсий я местят буквално като ненужен парцал, неизвестно къде…?

Хекимян засипа ефира с въпроси, на част от които и сам даде отговор.
Политиците ни ги е страх да споменават турското робство, раболепничат и са готови да затрият българската история заради временни интереси – най-вероятно финансови, най-вероятно продажнически.
По инициатива на Антон Хекимян, от днес Би Ти Ви започна новата си рубрика „Заличената памет”, в която деца рецитират знакови, култови български произведения, вече свалени от учебните програми.

Едно момче с арменска кръв се оказа НАИСТИНА ГОЛЯМ МЪЖ И ГОЛЯМ БЪЛГАРИН, който показа, че може да се бие като истински лъв за българщината, за да е жив и непокътнат българския дух!

Източник: bez-cenzura

Акад. Марков: За пари от западни фондации ни манипулират, че не е имало турско робствоОбществена тайна е, че в турските предприятия у нас българите са дискриминирани. В тях се говори сам…May 28 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!