Активисти на БКП заплашили Пепа Николова да я застрелят с пищов пред Алекс

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Стряскащ и неизвестен досега момент от живота на легендарната актриса Пепа Николова в началото на демокрацията разказа нейната дъщеря Алекс Сърчаджиева пред „Ретро“. След падането на режима на Тодор Живков Пепа била един от стожерите на „синята“ идея и обикаляла всички митинги на СДС и в София, и в цялата страна.

Изпусната от Пепа реплика обаче вгорчава и нейния живот, и този на дъщеря й.
„Беше се изтъпанила и казала едно зловещо изречение от сорта, че всички от парламента трябва да ги изкарат до стената и с един „Калашник“, сещате се какво… По онова време ние живеехме в блок, в който съседи ни бяха паднали министри от старото управление. Прибираме се един ден и заварваме всички входове разлепени с репликата на Пепа. Тогава имаше един генерал, който живееше под нас.

Спомен за Пепа Николова – фурията на българското кино  Пепа Николова е актрисата с може би най-драматичната творческа съдба в българското кино. Тя мож…Dec 12 2019vijti.com

Той заплаши майка ми да я застреля със законно дадения му пистолет, и то пред мен. А културният ни аташе в Италия, не му помня името, заплаши да я разчлени и да я закопае така, че никой да не я намери“, разказа Сърчаджиева в предаването „БНТ на 60“.
От СДС предложили да пратят охрана за Пепа и Алекс. Николова отказала, но дълго време с дъщеря й не смеели да се приберат в дома си и спели из приятели.

В наши дни приятели, но в кавички, се появили изневиделица след смъртта на Иван Ласкин, дългогодишния партньор на Алекс Сърчаджиева и баща на дъщеря й София. „Рязко се появиха много, много приятели в онлайн пространството, всеки разказваше велики случки, колко много са се обичали с Иван. Преди да си отиде, той беше лошото момче на театъра, после се превърна в рицар и всички рязко го заобичаха, а преди това го плюеха, че казваше истината и това, което мисли. А той беше много добър човек, изключителен артист, талантливо момче, умен и честен. Честните хора в тая държава не са удобни, не се харесват на хората заради острия им език“, сподели още Сърчаджиева.

Измина година и половина от смъртта на Ласкин, но Алекс признава, че все още не се чувства здраво стъпила на земята.
„Опитвам се да вървя напред само заради София. Но все още съм объркана, опитвам се да съм адекватна. Знам, че нямам избор и трябва да продължа. Моля се да съм здрава, за да я отгледам и да я възпитам като достоен човек. Това искаше Иван“, каза актрисата.

Ралица Паскалева и Димо Алексиев сменят Алекс в „Игри на волята: България“

Любимите актьори Ралица Паскалева и Димо Алексиев са водещите на втория сезон на „Игри на волята: България“. През септември зрителите ще ги видят в неочаквана нова роля, впускайки се в предизвикателството на най-вълнуващото риалити предаване в ефира на NOVA. По време на целия сезон Ралица и Димо ще бъдат близо до всичките 24 участници, не само по време на битките, но и извън арената, за да покажат още по-завладяващи и интересни моменти за феновете на формата.

Двамата водещи ще бъдат рамо до рамо, за да представят всички участници на зрителите. Те ги посрещат преди всяка битка и поставят пред тях следващото предизвикателство. Всеки от тях има и специфична роля във формата. Димо има нелеката задача като спортист и мъж да коментира всички битки и да следи за спазването на правилата, а Ралица ще въведе зрителя в аналитичните коментари за взаимоотношенията между участниците. Тя ще е начело на съветите на племената, на които ще бъде обърнат силен акцент през предстоящия сезон.

„Игри на волята: България“ е много интересен формат, който изисква да имаш не само силно тяло, но и да имаш наистина силен дух. Аз съм човекът, който трябва да коментира всички битки в това своеобразно състезание. Гледам ги отблизо и мога да кажа, че се изисква доста хъс, умения и отборна игра, за да се преминат всички препятствия. Съблюдавам от първа линия дали играчите са честни и спазват всички правила“, сподели Димо Алексиев за зрителите на „Събуди се“ и обеща да е строг, но справедлив съдия.

„За мен и за Димо новото амплоа е предизвикателство, защото нито аз, нито той до момента сме били водещи на телевизионно предаване. През сезона аз ще водя по-личните разговори с участниците и ще следя техните взаимоотношения. Кой е победил, кой е загубил, как се чувстват. Обещавам да задавам много въпроси“, допълни Ралица Паскалева.
Снимките на втори сезон на „Игри на волята: България“ започнаха в началото на миналата седмица и участниците вече се борят за голямата награда, минавайки през различни изпитания на едни от най-красивите кътчета по българското Черноморие.

Пепа Николова се страхувала за Алекс, последните й думи потвърждават най-големите й страховеПепа Николова, която виждала, че наближава края на живота й била притеснена за съдбата на дъщеря си …Feb 10 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!