8 начина да поддържате къщата си топла през студените дни, като спестявате пари

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Неща като алуминиево фолио и мехурчета се използват за различни цели, но със сигурност не за запазване на топлината в къщата. Е, вашето виждане за тях ще се промени, след като прочетете за това как те могат да защитят къщата ви от топлина. И не само те могат да уловят топлината, но и няколко други метода, които не изискват да харчите цялата си заплата.

Ние имаме 8 полезни и не напълно конвенционални съвета, които могат да поддържат топлината във вашия дом.

1. Покрийте пода с килими.

Килимите са толкова добри като фибростъкло, когато става дума за топлоизолация и десет пъти по-добри от самия под. Те могат да намалят разходите за енергия и следователно емисиите на парникови газове, тъй като улавят топлината вътре. Най-добре е една стая да бъде покрита с килим от стена до стена, така че загубата да е възможно най-малка. Не само това, целите килими карат вас и краката ви да се чувствате по-топло, което ще ви предпази от увеличаване на термостата.

2.

Поставете алуминиево фолио зад радиаторите.

Радиаторите, прикрепени към външни стени, често могат да доведат до загуба на топлина през тези стени. Един умен начин да се борите с това е като поставите алуминиево фолио зад радиаторите, така че топлината да се изтласква обратно към вашата стая. Можете да използвате фолиото, което имате в кухнята си, само ако е с много добро качество. Ако не, можете да закупите специално направено за тази цел фолио за под 10лв.

3. Поставете найлоново фолио с мехурчета върху прозорците.

Прозорците наистина са един от най-големите източници на загуба на топлина и фолиото с мехурчета може лесно да спре това. При един прозорец може да намали загубата на топлина до 50% , а на прозорец с двойно стъкло до 20%. Всичко, от което се нуждаете, за да поставите фолиото с мехурчета, е чифт ножици и спрей, за да залепите обвивката върху прозореца. Препоръчително е да закупите обвивка с по-големи мехурчета, тъй като те ще позволят повече светлина да влезе в къщата ви.

4. Инсталирайте рафтове над радиаторите си.

Ако имате много високи тавани или радиаторът ви е поставен под прозорец,  рафтът ще пренасочи топлината във ваша полза. Вместо топлината да отива до горната част на тавана ви, тя ще  удари рафта и ще промени посоката . В случай, че вашият радиатор е под прозорец с дълги завеси, топлината обикновено се задържа между прозореца и завесите. Въпреки това, ако инсталирате малък рафт, ще успеете да предотвратите загубата на топлина през прозореца.

5. Регулирайте вентилаторите на тавана, така че да се въртят по посока на часовниковата стрелка.

Жизненоважно е да промените въртенето на вентилаторите на тавана от обратно на часовниковата стрелка на часовниковата стрелка през студените месеци на годината. Това ще им позволи да изпратят топлината, уловена отгоре, обратно към вас на по-ниските нива. Тази лека промяна може да ви спести до 10% от разходите за отопление, тъй като основното ви отопление ще работи по-малко. Нека да се отбележи, че трябва да изключите вентилатора, ако стаята е незаета, за да спестите енергия.

6. Инсталирайте устройство за под вратата 

Понякога не осъзнаваме колко топлина излиза от дома ни през долната част на вратата. А  прага за врата е  като тънка, дълга метла , че ще трябва да се инсталира на вътрешната страна на вратата ви. Той е много евтин и лесен за инсталиране и можете да го изрежете според дължината на вашата врата. Ще ви трябват само 4-5 винта, които да забиете, за да поставите и той ще запази студения бриз навън, където му е мястото.

7. Уверете се, че вашата пощенска кутия има втори капак или четки.

Най-ефективните пощенски кутии безспорно са тези, които имат 2 метални пластини от двете страни на вратата и четки в средата. Става дума не само за спиране на писма, но и за недопускане на студа да влезе и топлината да излезе. И понякога пощальоните ще оставят вашата поща да виси на външната плоча, което означава, че студът ще има път вътре. Така, като инсталирате вътрешната плоча и четките, вие ще добавите още един слой защита срещу студа.

8. Увийте тръбите си, за да предотвратите замръзване.

Тръбни втулки, термолента и топлинни кабели са някои от материалите, които можете да използвате, за да предпазите тръбите си от счупване. И това е съвсем нормално нещо да се случи, ако температурите достигнат много ниски нива. Осъзнаваме, че това може да е твърде много за вашия бюджет, така че в такъв случай можете да направите нещо друго. Увиването на тръбите с нещо толкова просто като вестници може да предотврати спукването им.

Опитвали ли сте някога някой от методите по-горе, за да защитите дома си от топлина? Какви съвети имате да споделите с нас?

Ивайла Бакалова: Борисов да си направи тест за бащинство. Къщата в Барселона е купена с парите наИвайла Бакалова даде интервю пред Станислав Цанов. Борисов да направи тест за бащинство, ако иска да…Sep 28 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!