7 експертни съвета, които можете да използвате, за да свиете порите си и прикриете мазната кожа

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Дори видът захар, който използвате, може да повлияе на появата на запушени големи пори и мазна кожа. Ако искате да ги скриете, по-добре е да не използвате пудрата твърде често. Освен това трябва да знаете как да я прилагате правилно.

Ние предпочитаме да се справим с причината, а не със симптомите и бихме искали да ви предложим някои професионални съвети, които могат да помогнат за минимизиране на порите.

1. Премахнете рафинираната захар от диетата си.

Яденето на рафинирана захар и дълбоко пържени храни в големи количества може да запуши порите ви. Това се случва, защото производството на себум се увеличава поради нивата на инсулин . Можете лесно да избегнете това, като замените рафинирани захари с техните здравословни заместители. Това може да бъде  кафява захар или нектар от агаве, например.

2.

Не използвайте мокри кърпички много често.

Експертите казват, че кърпичките с масло дори могат да бъдат вредни за кожата ви. Вие просто лекувате симптом, докато основната причина не е разрешена. Освен това, те може да лишат кожата ви от необходимите масла и да доведат до  повишено производство на масло за компенсиране .

3. Минимизирайте производството на масло с екстракт от зелен чай.

Продуктите за грижа за кожата с екстракт от зелен чай успокояват и предпазват кожата. Те също така намаляват производството на себум и забавят стареенето. Добре е да се използва за всички типове кожа, освен ако не сте свръхчувствителни. Но внимавайте с нанасянето на чист екстракт от зелен чай върху кожата си. Използвайте продукти за грижа за кожата с този екстракт всеки ден.

4. Не продължавайте да нанасяте грима си с пудра през целия ден.

Ако използвате пудра за грим през целия ден, всеки ден може просто да запушите порите си. Освен това тези продукти обикновено съдържат талк, който може да раздразни очите и носа ви.
Освен това експертите предлагат да използвате пухкава четка за грим вместо тампон, за да сведете до минимум запушването на порите си.

5. Използвайте продукти с некомедогенни съставки.

Преди да закупите продукти за грижа за кожата, уверете се, че те не съдържат комедогенни съставки, които могат да запушат порите. Това включва зехтин, кокосово масло, масло от ший.
Рициновото масло, маслото от конопено семе, маслото от жожоба и минералното масло е по-малко вероятно да запушат порите ви .

6. Използвайте почистващ препарат със салицилова киселина.

Акнето запушва порите ви. В резултат на това прави порите ви по-забележими. Проучванията показват, че използването на почистващ препарат със салицилова киселина може да помогне за отпушване на порите ви . Някои почистващи препарати, съдържащи салицилова киселина, са достатъчно нежни, за да се използват дори всеки ден. Проверете инструкциите, за да видите дали стават за ежедневна употреба или не.

7. Използвайте почистващи препарати на база гел.

Още един съвет, който експертите предлагат, е използването на почистващи препарати на базата на гел вместо лосиони . Те са добри в изчистването на излишния себум и това води до минимизиране на появата на големи пори.

Как се справяте с появата на големи пори? Кои грешки можете да идентифицирате от вашия опит, които влошиха ситуацията с излишно масло и запушени пори?

6 съвета как да изглеждате страхотно в тесни дънки, ако сте пищна мадама (снимки) Винаги виждаме кльощави модели в модните списания, изглеждащи изключително уверени, докато демонстр…Sep 21 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!