4000 лв. пенсия за Петър Стоянов, докато другите пенсионери тънат в мизерия!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Петър Стоянов има завидно висока пенсия, с която може да се похвали. Тя дори може да се сравни с европейските пенсии!

Съдържание:
Пенсията на Петър Стоянов
Антонина Стоянова още работи
Петър Стоянов и жена му още нямат внуче
Политическата биография на Петър Стоянов
Бившият държавен глава Петър Стоянов само преди дни навърши 68 г. Понастоящем той не работи и няма нищо чудно в това, защото си е осигурил доста солидна пенсия.
Пенсията на Петър Стоянов
Президентът на България в периода 1997-2002 г. се радва на месечна сума от над 4000 лв., пише Narod.bg. Така той може да продължи да води охолния живот, който е водил в последните 30 години.

Петър Стоянов относно Прехода: Постигнахме много, всичко се промени за доброЗа Прехода мога да кажа, че много постигнахме, всичко се промени и то за добро, независимо от изкуси…Dec 14 2019vijti.com

Пенсията на Петър Стоянов е придобила толкова висока сума заради закон, гласуван и приет от депутатите преди време. Той гласи, че всеки, който е бил президент на България, има право на пенсия, възлизаща на 60% от основното възнаграждение на действащия държавен глава, но без добавките.

Справка в НСИ показва, че Румен Радев взима заплата от 8456 лв. на месец. Малко над половината на тази сума получава всеки месец Петър Стоянов, но под формата на пенсия.

По този начин бившият юрист успява да си осигури над 10 пъти по-добри доходи от повечето пенсионери на същата възраст, чиито пенсии варират между 300 и 500 лв.

Антонина Стоянова още работи
Така Стоянов успява да поддържа високия си стандарт на живот, като с тези пари най-вероятно издържа само себе си, тъй като съпругата му продължава да работи. Макар също да е на 68 г., Антонина Стоянова продължава да изпълнява дейността на дипломат в Женева. Тя започна работа там още преди 18 години, но често се прибира в България и може да бъде забелязана по елитните заведения.

Петър Стоянов и жена му още нямат внуче
Във финансов аспект Петър и Антонина Стоянови са си уредили живота, но само едно нещо липсва в живота им, за да бъде щастието им пълно. Те все още нямат внуче, на което да се радват.

Двамата имат две деца – син и дъщеря. Синът им Стефан се дипломира с икономическо образование в Лондон и след това се върна да живее в родината си. Дъщеря им Теофана обаче все още се подвизава в чужбина и изглежда, че няма намерение да се връща у нас, пише „Ретро“.

Не е известно нито Стефан, нито Теофана да имат партньор в живота. Знае се само, че и двамата още не са станали родители, въпреки че вече са на около 40 г.

Любовта между Петър Стоянов и жена му мина през много перипетии през годините. За тях често се говореше, че са се разделили, но преди 4 години решиха да подновят обетите си, което тогава възхити голяма част от българския елит.

Политическата биография на Петър Стоянов

Припомняме, че г-н Стоянов спечели президентските избори през 1996 г. Тогава той беше издигнат от Обединените демократични сили (ОДС) и надви явилия се като независим кандидат Жельо Желев, който днес вече е покойник.

През 2001 г. обаче Петър Стоянов не успя да повтори мандата си, тъй като загуби от издигнатия от БСП Георги Първанов.

Въпреки това обаче Стоянов не излезе от политиката след това. Той стана лидер на ОДС, а впоследствие се изяви и като депутат.

Огромната пенсия на бившия държавен глава буди някои въпроси относно законите в страната. Факт е, че 4000 лв. много малко българи взимат дори като заплата и ето че един пенсионер ги бие по доходи.

Бащата на валутния борд твърди, че е дал на Петър Стоянов куфарче с доказателства за корупцияИкономистът проф. Стив Ханке, известен като бащата на валутния борд в България, заяви пред Би Ти Ви,…Feb 17 2020vijti.com

ЗОНА98

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!