Фикус и аспирин борят дископатия

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Фикус и аспирин помагат на болки в кръста и гърба. В последните години все повече хора се оплакват от болки в кръста и гърба, като при прегледите от специалисти се установява, че страдат от дискови болести, както е общото наименование на познатите дископатия и дискова херния или още както са известни с добилите гражданственост стари народни техни названия лумбаго и ишиас. Тези дегенеративни заболявания, които засягат междупрешленните дискове, често довеждат до болезнени възпаления на гръбначно-мозъчните нерви, които в немалко случаи приковават болните към леглото. Специалистите твърдят, че това са най-масовите заболявания на опорно-двигателния апарат и респективно на периферната нервна система. Тяхното лечение от официалната медицина се провежда консервативно – с препоръчване на покой, изписване на аналгетици, прилагане на физиотерапия и пр., като в по-тежките случаи се прибягва и до хирургична интервенция.

За съжаление медикаментите, които се използват при дископатии, проявяват множество странични ефекти и водят до увреждане на стомашната лигавица. А и оперативното лечение е доста рисковано и в някои случаи може да доведе до трайна инвалидизация на пациента.
Добрата новина е, че народната медицина предлага доста природни средства за справяне с този проблем и облекчаване на състоянието на болния. За един такъв лек разказва Мариана Живкова, която е успяла да се излекува с него още преди близо 30 години, като оттогава до днес няма повече оплаквания.
За целта се приготвя настойка от 100 г чист медицински спирт, 2 листа фикус и 20 аспирина. Взима се един буркан с вместимост 400-500 мл и на дъното му се поставят ситно нарязаните по-стари и добре развити листа от фикуса.

Те се наръсват със счуканите на прах таблетки аспирин. Той трябва да е без добавки на други съставки към него – на практика да е чиста салицилова киселина. Накрая се излива спиртът и съдът се оставя да престои 48 часа, като често се разклаща, за да може добре да се извлече хлорофила от листата на фикуса.

Вечер, след като човек реши да си легне и тялото му вече ще е в покой, се взима парче марля с размер колкото е болното място, и се накисва в приготвената настойка. Изстисква се леко и добре навлажнена се поставя върху участъка, където човек чувства болка. Върху нея се поставя вълнен плат, а после се слага и вестник, като най-отгоре мястото се превързва, така че компресът да не се размества.

Когато се стане на сутринта, марлята се маха, но вълненото парче се оставя да стои през деня.

Тези процедури се правят, докато течността свърши. Ако се получи зачервяване на кожата под компреса в случаите на непоносимост към салициловата киселина от аспирина, мястото предварително трябва да се намаже с мазнина – олио, зехтин или чиста свинска мас без добавена в нея сол.
Мариана Живкова обръща внимание, че този начин на лечение може да се прилага и при различни ставни заболявания на лакътя или коляното, при които също дава добър ефект.
В случай на нужда курсът на терапията се повтаря. Лично тя я прилагала 2-3 пъти, след което вече тридесетина години не й се е наложило да прибягва до нея, тъй като дископатията й повече не е напомнила за себе си.

Ванга оставила ужасно предсказание за коронавирусаНови твърдения, че известната българска гадателка е предвидила епидемията в Китай и е прогнозирала п…Jul 24 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!