Туристи в шок от забрана за мъже в турските хотели

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Много туристи не са наясно с една много важна забрана на хотелите в Турция. Те отказват да настаняват мъже, които са без жени. Мотивът за това е много прост.

Пътешественик на име Денис останал шокиран, след като се опитал да си запази хотелска стая заедно със свой приятел мъж и му казали, че това не е позволено.

На сайта на хотела в Бодрум било написано: „Запазването на стая за индивидуални гости мъже не е възможно. В случай на резервация хотелът си запазва правото да я отмени безусловно“.

Когато Денис пробвал да запази двойна стая за двама мъже, му било казано, че това също не е позволено, тъй като „мъжете купонясват много тежко и създават проблеми“, става ясно от сайта One Mile At A Time.

Зловеща мизерия в хотел на първа линия (СНИМКИ)Уникална мизерия и условия, като в бежански лагер има по някои наши курорти. За това се оплакаха пре…Sep 5 2021vijti.com

От хотела обясняват: „За съжаление не приемаме двама мъже да отсядат в една стая“.

Мъжете трябва да направят резервация с продружителка жена, за да могат да се настанят. В интернет се разпространява списък от над 100 хотела, за които се твърди, че не приемат единични или двойни резервации, които са само за мъже, пише „Сън“.

Жена, живееща в Турция, потвърждава, че тази мярка има за цел да спре мъжете да „нападат момичетата и да се опитват да ги свалят“.

„Те са и много агресивни. Това е голям проблем в Турция, за съжаление. И повечето от луксозните хотели имат подобна политика. Всъщност и повечето барове имат същите правила.

Те не приемат сами мъже в баровете, освен ако не са с жена. Това се прави просто за да се предпазят другите гости от нежелани нападки“, обяснява тя.

Някои коментиращи не са съгласни и твърдят, че това е полова дискриминация.

„Това нормализира идеята, че самотните мъже са хищници или, по-лошо, предполага, че те би трябвало да се държат като хищници в ситуации, от които могат да се измъкнат безнаказано“, пише един от тях.

През 2019 година един баща изпадна в шок, когато разбра, че в турския хотел, който беше отседнал, има забрана за алкохол, а басейните са разделени по полове.

А през 2020 г. туристи бяха неприятно изненадани на плажен бар в Бодрум, където ги накараха да платят 369 турски лири за дюнер и 550 лири, за да плуват в морето.

ЧЕСТИТО! Росен Плевнелиев купи 5-звезден хотел в Гърция (СНИМКИ)Бившият президент Росен Плевнелиев отново показа острия си бизнес нюх – 57-годишният баровец наскоро…Sep 1 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!