Само 5 минути и най- потъмнялата тенджера отвътре се чисти за миг

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Всички кухненски прибори губят първоначалния си вид с течение на времето. Това важи особено за приборите, които най-често слагате на котлона. По чиниите се появяват въглеродни отлагания, петна и миризми изяждат повърхността. Такова замърсяване е трудно за почистване. Дори емайлираното покритие няма да предпази от това. Ще споделя с вас една тайна как да почистите емайлиран тиган или тенджера . Ефективен начин.

Най-добрият начин за почистване на емайлиран съд

Преди няколко месеца свекърва ми ми показа прост лайфхак как да почистя емайлиран съд с обикновен народен лек. Винаги съм се чудила как се оказва, че по кухненските й прибори няма нито едно петънце. Дори старите тенджери винаги се избърсват. Докато при мен тези аксесоари губят представянето си след няколко месеца употреба. Колкото и сапун да е, по емайла остават тъмни ивици и той променя цвета си. Оказа се, че свекървата има специален начин. Дори ако емайлираната тенджера вече е потъмняла, тя може да бъде върната в почти първоначалното си състояние . Ето какво е необходимо.

Как да премахнете потъмняването на емайла

За да премахнете покафеняването от емайлиран съд, имате нужда от обикновен прах за белина . Можете да вземете каквото използвате за пране. Процедура:

За начало напълнете напълно проблемната тенджера с вода и я сложете на котлона да заври. Докато водата се затопля, постепенно изсипете лъжица от избелващия прах в нея. В зависимост от размера на тенджерата и сложността на мръсотията ще ви трябва около 1 с.л. за 1 литър обем на съда.

След като водата заври няколко пъти, оставете разтвора да ври на котлона още 5 минути. След това отстранете емайлираната тенджера от котлона и излейте водата. Оставете съдовете да се охладят леко. След това го разтрийте с гъба и обикновен препарат ( не използвайте четка ) и изплакнете обилно. В него не трябва да има белина. По правило потъмняването изчезва след първата процедура. Въпреки това, ако тигана е стар, можете да го направите два пъти за по-добър ефект.

Как да почистите емайлиран тиган от въглеродни отлагания

Когато емайлираният тиган вече е пострадал твърде много от честа употреба и върху него са се появили сажди, свекървата препоръчва да опитате друго активно средство .

Тежкото натрупване на въглерод ще помогне за почистване на разтвора на сода за хляб . За да направите това, изсипете обикновена готварска сол на дъното на тигана, така че да го покрие напълно. За достатъчно голям съд може да ви трябва около 1 чаша сол. Добавете към него няколко супени лъжици сода за хляб. Залейте всичко с 2 чаши вода.

Също така сложете емайлираната тенджера с разтвора на слаб огън и оставете да къкри за 30 минути. След като продуктът заври, измийте съда както обикновено. Плаката и въглеродните отлагания лесно ще изостават от повърхността.

Както виждате, няма нищо по-лесно от това да върнете блясъка на кухненските прибори. Сега, когато знаете как да почистите емайлиран тиган от отлагания и петна, вашите съдове винаги ще бъдат чисти. Можете също да научите повече методи за почистване от тази статия .

17 неща в кухнята, които крещят, че жената е мърла (снимки) В миналото кухните са били просто полезно място, отделно от всички останали стаи в къщата. В кухни…Nov 30 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!