Рициново масло + сода за хляб: Малцина знаят за тази мощна комбинация, която е решение на 8 проблема:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Напоследък натуралната козметика се цени все повече, а содата за хляб винаги е била приоритет в грижата за кожата. Но когато добавите рициново масло към содата , получавате наистина мощна комбинация . Рициновото масло обикновено се използва вечер, защото това масло и слънцето не вървят добре ръка за ръка.

Освен за грижа за кожата, тази смес, получена от две изключително лечебни съставки, се използва и в народната медицина, предимно при кожни проблеми като различни алергични раздразнения, гъбични инфекции и дори алопеция. Ето как се приготвя и използва при тези състояния:

рициново масло и сода

КОМБИНАЦИЯТА ОТ РИЦИНОВО МАСЛО И СОДА

АЛЕРГИЧЕН ОБРИВ:

Смесете 3 супени лъжици сода за хляб и 1 супена лъжица рициново масло. Разбъркайте добре, докато получите фина, гладка смес. Нанесете тази смес върху засегнатите зони няколко минути преди душ. Изплакнете с хладка вода и раздразнението ще се отмие.

лек срещу гъбички

ГЪБИЧНИ ИНФЕКЦИИ:

Смесете 1 супена лъжица рициново масло и 1 супена лъжица сода бикарбонат. Разбъркайте, докато двете съставки се смесят добре. Нанесете тази смес върху засегнатата от инфекцията област.

В зависимост от засегнатия участък увеличете съответно количеството на съставката в съотношение 1:1. Оставете да действа около половин час, след което изплакнете с хладка вода и избършете с мека кърпа. Същата рецепта може да се приложи и при проблеми с колената.

ОЧНИ РАЗДРАЗНЕНИЯ (за външна употреба):

Смесете 1 супена лъжица рициново масло и половин чаена лъжичка сода за хляб. Тази смес се нанася внимателно върху клепача на окото и след 20 минути се измива с вода. Използва се и за избелване на тъмни кръгове под очите.

КАТАРАКТА (за външно приложение):

Всеки ден кожата около очите и клепачите се намазва с рициново масло. Смесете 1 супена лъжица рициново масло и 1 супена лъжица сода за хляб, след което разбъркайте добре. Масажирайте кожата с тази смес за около 3 минути, след което изплакнете добре.

Тази смес се използва и за отстраняване на всякакви раздразнения по кожата, като ухапвания от насекоми, особено ухапвания от комари, за подмладяване на кожата, както и за премахване на папиломи. За по-добър ефект сместа престоява 20 минути, след което се отстранява с вода. Ако се използва при папиломи, тогава се увива с компрес (фолио и марля) и престоява една нощ. На следващия ден се маха и се повтаря всяка вечер, докато папиломът падне.

лек болки в гърба

БОЛКИ В ГЪРБА:

В зависимост от размера на зоната, която искате да третирате, смесете рициново масло и сода за хляб в равни пропорции, докато двете съставки се смесят добре, след това нанесете сместа върху засегнатата област и я оставете да действа 20 минути. След това изплакнете и нанесете масло, ако е необходимо.

БОЛКИ В УШИТЕ:

В ухото се капват няколко капки загрято рициново масло. Още по-добре е, ако сложите маслото в празна твърда орехова черупка и го загреете в нея. След накапването поставете топла кърпа върху ухото и я оставете да действа няколко минути.

алопеция

КОСОПАД (АЛОПЕЦИЯ):

Нанесете рициново масло върху скалпа и масажирайте за около 5 минути. След това измийте косата си както обикновено. Повтаряйте процедурата преди всяко измиване на косата.

Припомни ни защо е модна икона! Мелания Тръмп в модна комбинация, която всяка жена трябва да има (СНИМКИ) Бившата първа дама на САЩ Мелания Тръмп винаги е била смятана за една от най-стилните жени с изтън…Jul 13 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!