Непознато свойство на лимона, което ще ви е в голяма помощ: Какво се случва, ако нарежете лимон и го поръсите със сол

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Това е непознато, ново свойство на лимона. Полезно е, съдържа много витамини, а също могат да почистят чайника или нагряващата кана от котлен камък и много повече, пише zdrave.to.
Тук не е необходимо да изстисквате нищо, да търкате и т.н., а само правилно да нарежете и поръсите със сол.
Взимаме цял лимон, нарязваме го на четири части, но не напълно. Нарязаните филийки трябва да са съединени с обелката, просто не се режат напълно.
Поставете в чиния и разтворете получилото се цвете.
Използвате ли почистващи препарати с аромат на лимон: Внимание, това може да бъде много опасноЕкспертите от Университета в Торонто и Университета Бъкнел, Пенсилвания, са установили че при взаимо…Oct 4 2019vijti.com

Поръсете със сол и сложете на кухненската маса.
Тази техника работи не само в кухнята, но във всяка стая. Ако миризмата на варена храна остане в кухнята или в стаята има външна миризма, тогава лимонът напълно ще изчисти помещението от всякакви миризми през нощта. Но не само!
Лимонът ще покаже и своите антимикробни и антибактериални свойства. Той ще „изчисти“ помещенията. Полезно е да се направи, ако например се разболеете и прекарате много време у дома, лежайки в леглото.
Друго свойство е почистването на всякакви повърхности.

Ако сте готвили риба или месо, тогава резенче лимон, поръсено със сол, ще помогне в този случай. Избършете дъската след рибата с нея – няма да има следа от миризмата, в същото време лимонът и солта ще унищожат всички микроби и бактерии.
Важното е, че тази хитринка е естествено лекарство. В него няма „химия“.
А ето и още 10 неща, които можете да почистите с лимон:
Месинг и мед
Лесно може да почистите месинговите и медни съдове, като поръсите половин лимон със сол и ги натриете добре.

Микровълнова печка
Смесете 3/4 ч.ч. вода с 2 ч.л. сок от лимон и загрейте в микровълновата, докато заври (около три минути). Изключете и оставете да преседи десетина минути, след което забършете вътрешността на печката с влажна кърпа.
Ренде
Прокарайте половин лимон няколко пъти през рендето (добре е да е и от двете страни), след което изплакнете с топла сапунена вода. Така хем ще отстраните засъхналите остатъци по остриетата, хем ще предпазите пръстите си от евентуално порязване.

По същия начин може да почистите и скарата на грила.
Дрехи
Може да използвате лимон за избелване на дрехи – накиснете ги в разтвор от 1/2 ч.ч. лимонов сок и 3 литра вода, и ги оставете за около час, след което ги изсушете на слънце.
Хладилник
Оставете половин лимон в хладилника, за да се отървете от неприятните миризми.

Запушени канали
Сигурно знаете за добре изпитания метод на отпушване с оцет и сода бикарбонат – е, лимонът върши същата, че и по-добра работа.
Поръсете обилно запушения канал със сода, сипете половин чаша лимонов сок, изчакайте пяната да спре да се образува и облейте обилно с гореща вода.
Пластмасови съдове
Ако съдовете, в които съхранявате храна в хладилника, не миришат особено приятно, натрийте ги добре с лимон и ги изплакнете с топла сапунена вода.
А ако по тях има петна, смесете лимонов сок с малко сода, нанесете и оставете да престои една нощ, след което изплакнете.

Ножове
Дребни несъвършенства от употреба като ръждиви петънца по ножовете мож еда отстраните, като ги натриете с гъба с лимонов сок.
Душ завеса
Отстранете неприятните замърсявания, като натриете с половин лимон завесата. Ако петната са особено упорити, поръсете първо с малко сода.
Кухня
За да се отървете от неприятни миризми в кухнята, че и в цялата къща, сложете една тенджера с лимонови обелки, няколко цели карамфилчета и стрък розмарин да заври (може да замените розмарина с пръчка канела за по-сладък нюанс).
Източник: Марица
След като научих това задължително си държа по 1-2 лимона в камерата, замразени и готови за действиеНа първо място, е необходимо да обясним защо се нарича терапия със замразени лимони. Много хора, стр…Sep 28 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!