Над 100 доктори и сестри се подредиха в редица, за да отдадат последна почит към тази медицинска сестра (ВИДЕО)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Сестрите вършат невероятна работа. Въпреки това някои хора продължават да гледат на тях като по-низши в професията.
Често случаят е, че тези хора смятат, че лекарите са единствените герои в здравеопазването, като по този начин пренебрегват медицинските сестри и санитари.
Но работата на медицинските сестри далеч не е безсмислена и те отиват над и извън дълга си всеки един ден.
Медицинската сестра от Пенсилвания Мери Дезин, на 58 г., е отличен пример за един такъв герой.
Мери Дезин е посветила своята 30-годишна кариера на спасяването на нуждаещите се пациенти. За съжаление тя почина наскоро, само на 58 години.Лекари откриват диагнози по сънищата на пациентиНе толкова отдавна със сънищата се занимаваха само врачките, след това с тях се заеха и психотерапев…May 10 2019vijti.com

Но дори и след трагичната й смърт, тя искаше да продължи да спасява човешки животи и като донор на органи, тя получи трогателно последно сбогуване с колегите си.
Според ABC News, Мери Дезин е починала на 31 май от аневризма в мозъка. Оплакваха я мнозина, а колегите й от Медицинския център на Университета в Питсбърг в болницата „Хамот“ в Ери, които бяха станали като семейство за Мери, останаха опустошени.
Волята на Мери беше да стане донор на органи, така че след смъртта й над 100 болнични служители бяха подредени в коридора, за да отдадат почит на колегата си, когато тя беше сложена на болничното легло по път към операционната зала. След това черният дроб и бъбреците ѝ бяха дарени.

„Това беше изключително емоционален момент,“ Синът на Мери, Матю Джеймс Дезин сподели за Добро утро, Америка .
– Повечето плачеха. Хората, които дори не я познаваха, идваха при мен и казваха колко много я обичат”
Семейството не очакваше толкова силен отговор от колегите на Мери в болницата.
„Очаквах може би 20 души от медицинските сестри“, казва Матю Джеймс Дезин.
– Не очаквах над 100 души да окачжат такава почит.
Медицинският център на Университета в Питсбърг (Hamot) също почита Мери, като включва три светлини през горната част на болничната сграда – символ, който показва, че някой е получил трансплантация на органи.

Мери ще липсва много на работното й място.

„Тя беше пример за подражание за много хора от началото до края, така че тя докосваше хората,“ каза за GMA Дони Макдауъл, старша медицинска сестра и един от приятелите на Дезин.

– Това, което Мери правеше, беше много смело. Да видиш живота, който ще бъде спасен поради дарбата на Мери. “

Ежедневните сестри работят усилено, дават всичко.Лекарите били категорични, че млада добричлийка е по-добре на направи аборт, но добре, че не ги послушалаСмелата Борислава Иванова от Добрич реши да разкаже невероятната история, през която тя й половинкат…Apr 29 2019vijti.com

Източник: За жената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!