Моето откритие: Пека здравословен пълнозърнест хляб в плик, без да цапам съдове. Хлябът е мек като масло!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Пликовете за печене са много практични, а храната, приготвена в тях е вкусна и сочна, защото се използват собствените сокове на продукта, особено ако печете месо в тях. Малко хора знаят, че хлябът, изпечен в тези специални пликове, се получава пухкав и мек като масло. Във всеки един момент можете да имате здравословен и топъл хляб на масата, без да цапате много съдове, което е много практично. Ако сте голям фен на хляба, тази рецепта е за вас, защото не съдържа мая, захар и брашно.

Отлична е за диабетици, за хора, които са алергични или имат непоносимост към глутен. Здравословният хляб в плик е перфектен за вегани и вегетарианци, но и за тези, които обичат хляба и искат да им е вкусно. Докато го приготвяте, ще се забавлявате, защото процедурата е лека и приятна.

Ето рецептата за Пълнозърнест хляб в плик за печене :

Здравословен хляб в плик за печене

Продукти: 

500 гр. овесени ядки

2 малки лъжици фина сол

3 големи лъжици смлени ленени семена

3 големи лъжици семена от чиа

1 пакетче бакпулвер

500 мл гореща вода

1 плик за печене

Приготвяне: 

За да изпечете този хляб, ще ви е необходим специален плик за печене, който можете да намерите в почти всеки супермаркет. Сложете овесените ядки в плика, добавете 1,5-2 супени лъжици сол и разбъркайте малко.

плик за печене

продукти в плик

Добавете 2 супени лъжици смляно ленено семе, което също може да смелите в блендер, и 3 супени лъжици семена от чиа. Добавете 1 пакетче бакпулвер и след това внимателно налейте 500 мл топла вода и разбъркайте внимателно.

хляб в плик приготвяне

Трябва да получите смес, която ще бъде лепкава и ще има консистенция като мокър пясък. След като объркате сместа, затворете плика за печене и оформете хляба на питка. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 60 минути.

тесто в плик

хляб в плик за печене

След изминалото време проверете с клечка за зъби дали хлябът е изпечен отвътре, ако не е, както беше в моя случай, оставете да се запече още малко. Вдигнах фурната на 220 градуса за по-бързо печене.

здравословен хляб

Хлябът наистина е много вкусен, обикновено след изпичане го оставям под кърпа да изстине малко, след което го изяждаме целия, докато е още топъл. Много е вкусен, но и здравословен, семената придават особен аромат на прясно изпечен хляб, който хрупка в устата.

Да ви е сладко!

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!