Мистичен подземен тунел прекосява почти цялата територия на страната ни, свързва Родопите с Румъния

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Неподозирана връзка между Северна и Южна България съществува дълбоко под земята. Твърдението е на радиестезиста доц. Ангел Калинов. Според него подземен и таен за масите величествен тунел прекосява почти цялата територия на страната ни. Преди да стане радиестезист, доц. Калинов е бил дълги години начело на катедрата по генетика към Висшия селскостопански институт в Пловдив.
Ангел Калинов е влизал в тунела и дава детайли за незнайния подземен път. Ширината му е 7 метра, копан е още от траките.
Може да се влезе в него от параклиса „Свети Димитър“, който се намира до Асеновата крепост.
Началото на самия тунел е в полите на Родопите, минава под Стара планина и древната крепост Арчар,
под дъното на река Дунав и излиза в Румъния.
Маг Сибила : Ванга се прероди в 4-годишно момиченце в БългарияШаманката Димитринка Митова, по-известна като маг Сибила, открива паранормалните си способностите пр…Feb 13 2019vijti.com

Според доц. Калинов цялата територия на величествените Родопи е прорязана от подобни подземни пътища, в които могат да минават и коне. Невероятно нали? Едва ли някой от нас е преполагал подобно нещо. Поредица от тунели има и край Белинташ.
Край скалния феномен са и големите тракийски съкровища, скрити в пещери край Момин камък и Равен камък. Има предание, според което лично владетелят Александър Македонски е дарил златна колесница на светилището, твърди доц. Калинов.
С внушителния тунел, който стига чак до Румъния, са свързани и тепетата в Пловдив, твърди още ученият.
Според него над село Марково, където минавал тъмният тайнствен подземен проход, Александър Македонски е имал палат. Именно в двореца е била скрита цялата плячка от завоевателните персийски походи на пълководеца. През същото тепе е минавал и канал с минерална вода.

Целебната течност е идвала от Родопите и е влизала направо в царския дворец на Бунарджика. Палатът е бил построен от траките, но след години е бил модернизиран от Филип Македонски. Александър Македонски пък е обитавал двореца като малък, а самият Аристотел е пристигал отдалеч, за да го обучава.
Източник: Ретро
Тайнственият камък в западните Родопи, чиято магическа сила остава неразгаданаВисоко, някъде в западните Родопи, една жена е поела по тежък път. По стъпките й ходят хиляди хора с…Feb 8 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!